Lazaret vo Washingtone. Fehérváryho spoluhráč musel ísť na operáciu

Anthony Mantha.
Anthony Mantha. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. nov 2021 o 13:35

Mantha je už po operácii ramena.

WASHINGTON. Hokejisti Washingtonu Capitals sa na nešpecifikované obdobie musia v NHL zaobísť bez služieb Anthonyho Manthu. Dvadsaťsedemročný útočník sa v piatok podrobil operácii ľavého ramena.

Mantha sa zranil vo štvrtkovom zápase s Floridou Panthers po strete s Anthonym Duclairom. Zápas nedohral a v piatok ho Washington zaradil na listinu zranených hráčov.

Tréner Peter Laviolette neuviedol dĺžku absencie dôrazného krídelníka.

Capitals chýba od začiatku sezóny center Nicklas Bäckström (zranený bok) a 27. októbra sa pri blokovaní strely v zápase s Detroitom Red Wings zranil ďalší kľúčový útočník T.J. Oshie.

“Je to výzva pre náš tím. Musíme sa vyrovnať s veľkými stratami,” povedal pre nhl.com Laviolette na margo absencie troch útočníkov z top šestky. V sobotňajšom zápase proti Philadelphii Flyers (1:2) nastúpil namiesto Manthu 19-ročný nováčik Hendrix Lapierre.

Mantha nazbieral v desiatich zápasoch šesť bodov (2+4). Do Capitals, kde má od začiatku sezóny pevné miesto v obrane Martin Fehérváry, prišiel v priebehu minulej sezóny z Detroitu výmenou za Jakuba Vránu, Richarda Pánika a dva draftové výbery.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Lazaret vo Washingtone. Fehérváryho spoluhráč musel ísť na operáciu