Anthony Joshua získal ďalší titul, do nasledujúceho zápasu si pýta Wildera

Adrián Mečiar|1. apr 2018 o 02:00

Anthony Joshua po prvej bodovej výhre v kariére do svojej zbierky pridal opasok organizácie WBO.

Anthony Joshua (21-0) potešil osemdesiat tisícovú divácku kulisu prítomnú na vypredanom štadióne v Cardiffe, keď na body zdolal Josepha Parkera

Joshua tak k titulom organizácií WBA, IBO a IBF pridal aj opasok organizácie WBO a aj po 21. dueli v profi ringu zostáva neporazený, hoci o výsledku jeho zápasu vôbec po prvý raz rozhodovali bodoví rozhodcovia.

Bolo to však rozhodne zaslúžené víťazstvo. Novozélanďan Parker mal zopár svetlých momentov, no väčšina súboja sa niesla v réžii 28-ročného Brita. Viacero sľubne vyzerajúcich akcií žiaľ prerušil podpriemerný výkon ringového rozhodcu, ktorý je kvôli tomu ostro kritizovaný aj odbornou verejnosťou.

No a s kým by sa chcel Joshua stretnúť najbližšie? „Dostaňte do ringu Wildera. Knokautujem ho," povedal Brit v pozápasovom rozhovore. O súboji medzi Wilderom (40-0) a Joshuom sa vraví už nejakú dobu a teraz sa konečne zdá, že by sme sa ho skutočne mohli dočkať.

Joshua ale spomenul aj iné meno. Do ringu sa totiž vracia Tyson Fury (25-0), ktorý po výhre nad Wladimirom Klitschkom držal tituly, čo dnes patria práve Joshuovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Anthony Joshua získal ďalší titul, do nasledujúceho zápasu si pýta Wildera