Anthony Joshua obhájil tituly šampióna ťažkej váhy

Vladimír Bilohuščin|29. okt 2017 o 02:00

po kontroverznom ukončení Joshua zastavil Carlosa Takamu

Walesky Cardiff dnes hostil titulový zápas o šampióna ťažkej váhy organizácii IBF, WBO medzi Anthony Joshuom a Carlosom Takamom, ktorý nahradil zraneného Puleva. Joshua mal na svojom konte 19 výhier, pričom všetky zápasy ukončil pred limitom.

Úvodné kolo bolo opatrné, druhé ale prinieslo vzrušenie v podobe zrážky hlavami, po ktorom začal Joshua krvácať z nosa. Šampiónom to ale neotriaslo a začal preberať opraty zápasu do svojich rúk. Počítanie Takamu prišlo v štvrtom kole, po tvrdom údere. Okrem toho si Francúz odniesol aj tržnú ranu na pravom obočí.

Ďalšie dve kolá patrili zasa Joshuovi, až prišlo kolo siedme, kde sa Takam začal vracať do súboja. Nasledujúce minúty pokračovali v dobrom tempe až do desiateho kola. Tu prišlo z nášho pohľadu k nepochopiteľnému ukončeniu duelu vo chvíli, keď sa začal Joshua dostávať do rytmu a súpera zasypával čistými údermi. Takam bol pritom stále v hre a rozhodca sa na neho zavesil vo chvíli, keď sa boxer aktívne bránil. To, že Takam nebol v desiatom kole ani počítaný, je ďalšou škvrnou tohto zápasu.

Každopádne sme boli svedkami kvalitného boxu, po ktorom zdvihol ruky nad hlavu Anthony Joshua.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Anthony Joshua obhájil tituly šampióna ťažkej váhy