Slovenka v pätnástich odišla do Talianska a už sa nevrátila. S partnerom si hneď sadli

Anna Šimová a Kirill Aksenov.
Anna Šimová a Kirill Aksenov. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|27. jan 2023 o 18:45

Slovenský pár je po rytmických tancoch na 15. mieste.

ESPOO. Opustiť domov, rodičov, kamarátov a začať nový život v cudzej krajine? Je to rozhodnutie, ktoré si vyžaduje veľa odvahy aj v dospelosti.

Mnohí talentovaní vrcholoví športovci musia spraviť takýto krok už v mladom veku.

„Na začiatku to bolo náročné, veľa som plakala. Chýbali mi rodičia a kamaráti,“ priznala slovenská tanečníčka na ľade Anna Šimová.

Z Espoo

píše reportérka Titanilla Bőd

S partnerom Kirillom Aksenovom sa zúčastnili na svojich prvých majstrovstvách Európy medzi seniormi. Rytmický tanec v Espoo zajazdili veľmi dobre a do voľných jázd sa kvalifikovali na 15. mieste.

Získali 59,18, iba mierne zostali za svojím sezónnym maximom.

Nový život v Taliansku

Dvojica sa pripravuje v talianskom mestečku Egna pod vedením Mattea Zanniho.

Anna Šimová začala korčuľovať ako štvorročná. K športu ju doviedla mama, skúsila aj plávanie. No zvíťazilo krasokorčuľovanie.

Najprv jazdila sólo, no keď mala trinásť, navrhli jej tance na ľade. Spočiatku trénovala s partnerom z Brna, tento pár sa však rozpadol.

„V marci 2021 som hľadala partnera. Dostala som ponuku od trénera Mattea Zanniho, že má voľného chlapca a či by som nechcela prísť do Talianska. Tak som prišla a domov som sa už nevrátila,“ opisovala začiatky 17-ročná pretekárka pre Sportnet.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Slovenka v pätnástich odišla do Talianska a už sa nevrátila. S partnerom si hneď sadli