Motivácia pre mladých a veľký prínos. Ako vnímajú návrat Kuzminovej fanúšikovia?

Diváci počas stíhacích pretekov žien na 10 km na majstrovstvách Európy v biatlone v Osrblí.
Diváci počas stíhacích pretekov žien na 10 km na majstrovstvách Európy v biatlone v Osrblí. (Autor: TASR)
Matej Hank|27. jan 2024 o 18:25

Zisťovali sme od fanúšikov, čo si myslia o návrate Anastasie Kuzminovej.

OSRBLIE. Po takmer piatich rokoch sa vrátila a žiadneho biatlonového fanúšika táto informácia neminula. Na majstrovstvá Európy v biatlone, ktoré sa konajú v Osrblí, si našlo cestu celkovo takmer desaťtisíc ľudí.

Najviac ich bolo v sobotňajšom programe, približne 5 000.

Najväčším lákadlom bola pre nich trojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová, ktorá išla v šprinte a aj v stíhacích pretekoch.

Fanúšikovia boli všade. Tí, čo sa nezmestili na tribúnu stáli pri zábradlí, ďalší sa vybrali aj na trať a na kopci Čerešňa sa vytvorila veľká podporná skupina.

Aj vďaka nim dokázala Kuzminová pridať a ešte zrýchliť, hoci toho už mala plné zuby. Podporu mala aj zo svojho Kuzmina tímu.

Ako vnímajú jej návrat?

Ako však vnímajú fanúšikovia jej návrat a takisto aj jej výkony v Osrblí? "Je dobré, že sa vrátila. Vždy bola najlepšia. Vnímam to veľmi pozitívne. Pomôže tým mladých pretekárkam," povedali fanúšikovia.

Ľudia vnímajú jej návrat ako veľký prínos pre mladých aj divákov.

"Pre fanúšikov oživenie a zaspomínanie si na zlaté časy z olympiád alebo Svetových pohárov," uviedol fanúšik, ktorý videl všetky disciplíny ME.

Po odchode sestier Fialkových vidia diváci aj útlm v slovenskom biatlone. Práve preto by mohla podľa nich byť Kuzminová povznesením.

Diváci pri trati v šprinte žien na 7,5 km na majstrovstvách Európy v biatlone v Osrblí.
Diváci pri trati v šprinte žien na 7,5 km na majstrovstvách Európy v biatlone v Osrblí. (Autor: TASR)

Niektorí si mysleli, že na ME štartovala exhibične, aby potešila divákov. "Držíme jej palce, asi jej ten šport veľmi chýbal. Tešíme sa z toho.

Vždy som ju sledovala v tej najväčšej sláve. Sme rady, že ju opäť vidíme a držíme palce, aby sa jej darilo," uviedli fanúšičky, ktoré prišli až v druhej polovici pretekov.

Čo si myslia o výsledkoch v Osrblí?

Viacerí sa zhodli, že v stíhacích pretekoch išla oveľa lepšie ako v šprinte. Hlavne vďaka streľbe, ktorú podľa nich zlepšila.

"V stíhačke bola perfektná na strelnici. V piatok jej tam niečo ušlo. Je to veľmi dobré, bežecky jej to stále klape. Na to, že dlho nešla, bola dobrá," povedal fanúšik.

Pokorne však hlásili, že na výkony sa nedá upnúť a nečakať stupne víťazov. "Už len to, že bola na štarte, oživilo fanúšikov," povedal divák obtočený v slovenskej vlajke.

"Behom vždy ukázala, že na to má. Streľbu nemala nikdy najlepšiu, ale vytiahla to tu pekne z 59. miesta. Vek sa však nedá oklamať," uzavrela dvojica fanúšikov, ktorá ostala na tribúne aj po skončení pretekov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Motivácia pre mladých a veľký prínos. Ako vnímajú návrat Kuzminovej fanúšikovia?