Príde Australian Open o hviezdne meno? Murray má koronavírus

Andy Murray
Andy Murray (Autor: AP/Francisco Seco)
Sportnet|14. jan 2021 o 12:48

V Melbourne bol už päťkrát vo finále.

LONDÝN. Skúsený britký tenista Andy Murray mal iba niekoľko dní pred plánovaným odletom do Austrálie pozitívny test na ochorenie Covid-19.

Trojnásobný grandslamový šampión sa podľa zdroja blízkeho agentúre AP izoloval v domácom prostredí a verí, že sa mu dostatočne skoro podarí prekonať koronavírus, aby napokon odletel do Melbourne.

Podľa škótskej BBC sa cíti zdravotne v poriadku.

Pred začiatkom Australian Open by musel absolvovať aj povinnú 14-dňovú karanténu. Prvý grandslamový turnaj sezóny by sa mal začať 8. februára.

Zdravotnými problémami sužovaný Andy Murray si účasť na Australian Open nevybojoval na základe postavenia v rebríčku ATP ani cez kvalifikáciu.

Od organizátorov podujatia však dostal voľnú kartu.

Tridsaťtriročný glasgowský rodák a 123. hráč rebríčka ATP vlani v Melbourne absentoval. V špecifickej sezóne vypadol na Roland Garros v prvom a na newyorskom US Open v druhom kole mužskej dvojhry.

Andy Murray sa v Melbourne až päťkrát prebojoval do singlového finále, ale ani raz nad hlavu nezdvihol víťaznú trofej. V roku 2010 ho v boji o titul zdolal Roger Federer a následne štyrikrát Srb Novak Djokovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Príde Australian Open o hviezdne meno? Murray má koronavírus