V play off sa mení na monštrum. Vasilevskij je ako Brodeur a Hašek dokopy

Andrej Vasilevskij.
Andrej Vasilevskij. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|24. máj 2022 o 09:30

Andrej Vasilevskij dovolil Floride streliť len tri góly.

TAMPA BAY. Chcete vidieť, kto je najlepší brankár na svete? Kašlite na základnú časť, počkajte si na play off.

Hráči Tampa Bay Lightning po náročnej sérii proti Torontu Maple Leafs, ktorú rozhodol až siedmy duel, nastúpili proti Floride Panthers. Druhé kolo hrali nielen proti úhlavnému rivalovi, ale takisto proti víťazovi základnej časti.

Málokto ale očakával tak jasný priebeh. "Blesky" nedovolili "panterom" ani jediné víťazstvo. Vyradili ich v najkratšom možnom čase.

V prvom stretnutí zvíťazili 4:1, v druhom 2:1, v treťom 5:1 a v poslednom postupovom 2:0.

Vidíte správne. Ospevovaná Florida, ktorej útoku sa v základnej časti bál každý, tá Florida, ktorá dokázala v posledných minútach otočiť toľko navonok prehraných stretnutí, že jej tím začali prezývať "Comeback Cats", vypadla v štyroch zápasoch.

Mužstvo, ktoré v základnej časti strieľalo 4,11 gólu na zápas, strelilo za 240 minút v druhom kole len chabé tri.

Vygumoval ich muž, ktorý patrí medzi najlepších brankárov histórie. Andrej Vasilevskij nebol v základnej časti tak suverénny ako jeho krajan Igor Šesťorkin. Otázniky vyvolával aj jeho štart do vyraďovacích bojov.

No odkedy to začalo byť vážne, prepol na vyšší stupeň. Proti Panthers pochytal 151 zo 154 striel, pričom v poslednom stretnutí nepustil za svoj chrbát ani jeden zo 49 pokusov.

Je ako Brodeur a Hašek dokopy

Post útočníka má McDavida, post brankára Vasilevského. Dva fenomény súčasného hokeja sa už v mladom veku radia medzi najlepších v dejinách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V play off sa mení na monštrum. Vasilevskij je ako Brodeur a Hašek dokopy