Chce mať väčšie šance počas draftu. Najlepší strelec juniorskej ligy ide do zámoria

Marcel Dlugoš (vpravo) a brankár Samuel Vyletelka (v strede) v reprezentačnom drese.
Marcel Dlugoš (vpravo) a brankár Samuel Vyletelka (v strede) v reprezentačnom drese. (Autor: IIHF/Andrea Cardin)
SITA|28. aug 2018 o 12:05

Mladík bude hrať za Seattle.

SEATTLE. Mladý slovenský hokejový útočník Andrej Kukuča podpísal zmluvu s účastníkom juniorskej Western Hockey League (WHL) Seattle Thunderbirds.

Americký tím si vybral rodáka z Trenčína v 1. kole tohtoročného CHL Import draftu klubov z hlavných kanadských junioriek z 29. miesta.

"Sme naozaj nadšení ofenzívnym potenciálom, ktorý nám Andrej prinesie. Pri hľadaní talentov pre náš tím nás veľmi zaujal," uviedol generálny manažér Bill La Forge pre oficiálny klubový web.

Osemnásťročný útočník bol v uplynulej sezóne najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom domácej juniorskej extraligy, nazbieral 98 bodov (61+37) v 62 zápasoch za tímy Trenčína a Skalice do 20 rokov.

Kukuča si sľubuje od pôsobenia v Seattli vyššiu šancu na to, že si ho v nasledujúcom vstupnom drafte do NHL vyberie nejaký z klubov zámorskej profiligy.

"Začínam v Seattli a uvidím, kam sa prebojujem. Každý mladý hokejista sníva o NHL a z WHL je lepšia východisková pozícia na draft ako z Európy. Dávnejšie som si povedal, že ak dostanem príležitosť odísť za hokejom do zámoria, využijem ju," povedal Kukuča pre denník Šport.

"Dávam si postupné ciele. Najskôr dobre začať, potom stupňovať výkonnosť, odohrať čo najlepšiu sezónu a dúfať, že si ma niektorý z tímov NHL vyberie v budúcoročnom drafte. To je moja motivácia," dodal center, ktorý reprezentoval Slovensko na júlovom juniorskom Turnaji štyroch krajín v Zürichu.

Informáciu priniesol oficiálny web Seattle Thunderbirds.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Chce mať väčšie šance počas draftu. Najlepší strelec juniorskej ligy ide do zámoria