Medzi Žampovcami nie je rivalita. Tentokrát to však Andreasa zamrzelo

Andreas Žampa.
Andreas Žampa. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|20. dec 2021 o 17:21

Andreas Žampa svojím skvelým prvým kolom pripravil o postup brata Adama.

ALTA BADIA. V nedeľu to tesne nevyšlo Andreasovi, v pondelok zas Adamovi. Bratia Žampovci v obrovskom slalome v Alta Badii získali obaja body do Svetového pohára.

Každý však v iný deň.

V nedeľňajších pretekoch sa to podarilo Adamovi Žampovi, ktorý štartoval ako pretekár elitnej tridsiatky a jeho postup do druhého kola sa tak dal očakávať. Jeho brat Andreas skončil na 31. priečke. O jedno miesto za postupujúcimi do 2. kola.

V pondelok sa však situácia otočila.

Adam Žampa bol na poslednom postupovom 30. mieste. Štartovali už pretekári s vysokými štartovými číslami, ktorí sa obyčajne do druhého kola nedostanú. S číslom 51 šiel na trať jeho brat Andreas. Zajazdil 28. najrýchlejší čas a práve on tak vytlačil z postupových pozícií brata.

Nakoniec sa tak stal pretekárom s najvyšším štartovým číslom, ktorý sa dostal do druhého kola. Adamovi Žampovi chýbalo na postup 0,02 sekundy, o ktoré zajazdil lepší čas tridsiaty Filippo Della Vite. Ten mal mimochodom číslo 49.

Nakoniec si v druhom kole Andreas Žampa ešte polepšil a skončil na 23. priečke. Pripísal si tak prvých osem bodov v sezóne. "Som rád, že som prvýkrát v sezóne bodoval," uviedol Andreas Žampa pre Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

"Som spokojný s 2. kolom, od prvého medzičasu som dal do toho všetko. Hore mi to trochu pošmyklo na vnútornej lyži, ale potom to bola skvelá jazda," hodnotil.

"Som veľmi rád za tento vianočný darček, ktorý som si sám sebe dal," dodal.

Priznal, že ho zamrzelo, že pripravil brata o postup. "Mrzí ma iba to, že mal Adam smolu. Včera som bol ja v 1. kole na 31. mieste o jednu stotinu a dnes som ja Adama vytlačil z najlepšej tridsiatky," vraví.

"Vždy sa ma ľudia pýtajú, či je medzi nami súrodenecký súboj, nikdy sa na to nesústredím, ale dnes ma trochu mrzelo, že som ho vytlačil a neboli sme obaja v 2. kole. Verím, že sa nám podarí v Adelbodene a potom na ZOH dosiahnuť čo najlepší výsledok," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Medzi Žampovcami nie je rivalita. Tentokrát to však Andreasa zamrzelo