Ancelottiho tím vraj spasia dve nové posily

TASR|28. mar 2009 o 09:35

AC Miláno potrebuje ku koncu sezóny iba dve futbalové posily, aby sa vrátilo späť k dobrým výkonom, povedal tréner Carlo Ancelotti.

RÍM.

Tréner "rosso-nerri" je pod tlakom, keď jeho družstvo na tretej pozícii v Serie A stráca na vedúci Inter Miláno 14 bodov a je definitívne mimo hry o titul.

V minulej sezóne skončilo AC na piatej priečke, čo mu znemožnilo kvalifikáciu do Ligy majstrov. V Pohári UEFA boli najhorúcejšími favoritmi, no v 16-finále sa im nepodarilo prejsť cez Werder Brémy. Ancelotti, ktorého zmluva končí v roku 2010, je presvedčený, že na zvrátenie slabších výkonov netreba nejaké rázne zmeny.

"Dve dobre zvolené kúpy by znamenali, že budeme môcť opäť konkurovať. Zišiel by sa nám stredný obranca a nejaký útočník," uviedol pre klubovú webstránku.

V ďalšej sezóne sa Miláno musí zaobísť bez 40-ročného obrancu a kapitána Paola Maldiniho, ktorý v máji plánuje odísť do futbalového dôchodku. Ancelotti si myslí, že ak sa družstvo z tretej pozície kvalifikuje do budúceho ročníka LM, nemal by tak spraviť za žiadnu cenu.

V rozhovore taktiež poprel mediálne správy o údajnom obede s Florentinom Perezom, na ktorom mali diskutovať o prestupe na trénerskú lavičku Realu Madrid v prípade, ak Pereza znovu zvolia za prezidenta španielskeho majstra. "Na tom nie je ani kúsok pravdy, mimochodom, prvý chod bolo cannelloni a nikto o tom nenapísal," dodal.

Ancelotti je v Serie A najdlhšie úradujúcim trénerom, keď v roku 2001 vzal na plecia úlohu kormidelníka a milánske AC doviedol v rokoch 2003 a 2007 k titulu európskeho majstra, no ten domáci získal iba raz v roku 2004. Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ancelottiho tím vraj spasia dve nové posily