Ancelotti sa zastal Beckhama: Odohral dobrý zápas

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (Autor: SITA/AP)
SITA|5. apr 2013 o 19:29

Ancelotti je presvedčený, že pokutový kop v závere druhého polčasu sa nemal realizovať.

PARÍŽ. Tréner futbalistov Paríža Saint-Germain Carlo Ancelotti je prekvapený sťažnosťou španielskeho klubu FC Barcelona na nemeckého arbitra Wolfganga Starka, ktorý viedol utorňajšie prvé stretnutie štvrťfinále Ligy majstrov. V ňom "blaugranas" remizovali s domácim PSG 2:2.

"Nemyslím si, že rozhodca vytvoril pre Barcelonu problém. Snáď vyrobil jeden pre Paríž Saint-Germain," uviedol 53-ročný taliansky kormidelník.

Katalánskemu veľkoklubu sa nepáčilo, že Stark nepovolil vrátiť sa po ošetrovaní na ihrisko Javierovi Mascheranovi a Jordimu Albovi, v čase zahrávania rohového kopu hráčmi PSG.

Predstaviteľov Barcelony popudil aj vyrovnávajúci gól Zlatana Ibrahimoviča na 1:1 zo 79. min, ktorý švédsky reprezentant strelil z ofsajdovej pozície.

Ancelotti si nemyslí, že by Barcelončania prišli o šancu na postup do semifinále. Taliansky lodivod PSG sa naopak domnieva, že "Barca" má pred odvetou sľubný náskok, keďže v Parku princov jej hráči skórovali dvakrát.

Ancelotti je zároveň presvedčený, že pokutový kop v závere druhého polčasu, ktorý premenil Xavi Hernández, sa nemal realizovať.

PSG - Barcelona 2:2

Odveta s Beckhamom

Futbalisti Parížu St. Germain nastúpia na odvetný duel štvrťfinále Ligy majstrov na ihrisku FC Barcelona v základnej zostave aj s Davidom Beckhamom. Podľa trénera Ancelottiho čelí anglický stredopoliar neoprávnenej kritike.

V utorkovom stretnutí hral Beckham od začiatku, no 20 minút pred koncom ho tréner stiahol z hry a nahradil Marcom Verrattim.

PSG v závere dvakrát vyrovnal skóre a vydrel remízu 2:2. Výkon 37-ročného bývalého reprezentanta Albiónu, pre ktorého to bol prvý zápas v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži po troch rokoch, podrobili po zápase niektoré francúzske médiá ostrej kritike. Ancelotti sa však svojho zverenca zastal.

"Kritika nie je na mieste, bola nespravodlivá a vôbec jej nerozumiem. David odohral skutočne dobrý zápas," uviedol podľa AP taliansky kouč, podľa ktorého Beckham určite nebude chýbať v základnej zostave v odvete na Nou Campe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ancelotti sa zastal Beckhama: Odohral dobrý zápas