Americká tínedžerka prekonala Phelpsa. Bola som pripravená na všetko, tvrdí

Američanka Katie Ledecká je jednou z hviezd Olympijských hier.
Američanka Katie Ledecká je jednou z hviezd Olympijských hier. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. aug 2016 o 10:12

Americká plavkyňa Katie Ledecky zbiera v Riu jedno zlato za druhým. A chce ďalšie, z osemstovky, kde je držiteľkou svetového rekordu.

RIO DE JANEIRO. Hry XXXI. olympiády odštartovala v sobotu štafetovým striebrom na 4x100 m voľný spôsob, ale odvtedy berie americká plavkyňa Katie Ledecky už len zlaté medaily.

Po individuálnych triumfoch na krauliarskej štvorstovke aj dvojstovke pomohla táto vytrvalkyňa ďalšej štafete USA tentoraz k prvenstvu v stredajšom finále 4x200 m voľný spôsob.

Svoj úsek zvládla ako najrýchlejšia žena spomedzi všetkých štartujúcich za 1:53,74 min.

Pripravená na všetko

Z kolegýň v reprezentácii sa k nej časom najviac priblížila Allison Schmittová, ale aj ju od nej delilo priepastných takmer 2,5 sekundy. Prvé tri úseky si poradie vo vedení vymenili Švédsko, Čína a Austrália.

Katie Ledecky.
Katie Ledecky. (Autor: TASR/AP)

"Bola som pripravená na všetko, či už budeme vpredu alebo vzadu," skonštatovala podľa AP Ledecky, ktorá v individuálnej dvojstovke brala zlato za 1:53,73, teda v štafete bola iba o jedinú stotinku pomalšia.

"To, myslím si, demonštruje dobrú konštantnosť," podotkla málovravná plavkyňa.

Tínedžerka z predmestia Washingtonu má pred sebou poslednú výzvu - krauliarsku osemstovku, v ktorej je obhajkyňou zlata z Londýna 2012 aj držiteľkou svetového rekordu 8:06,68 z januára tohto roka.

Katie Ledecky jednu zo svojich medailí vybojovala na 400 voľný spôsob.Tri doterajšie zlaté by rada ešte rozšírila.
Katie Ledecky jednu zo svojich medailí vybojovala na 400 voľný spôsob.Tri doterajšie zlaté by rada ešte rozšírila. (Autor: TASR/AP)

Lepšia ako Phelps

Američanka s českými koreňmi je s bilanciou 3-1-0 po stredajších finálových disciplínach už najúspešnejšou účastníčkou OH 2016 spomedzi všetkých športovcov.

Nasledujú jej kolegovia z bazénov Katinka Hosszúová a Michael Phelps (obaja po 3-0-0), prvým neplavcom v prehľade je japonský športový gymnasta Kohei Učimura s dvoma zlatými kovmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americká tínedžerka prekonala Phelpsa. Bola som pripravená na všetko, tvrdí