Američanov pred štvrťfinále s Fínskom posilnil útočník Parise

TASR|9. máj 2007 o 09:30

Moskva 9. mája (TASR) - Hokejisti USA získali pred štvrťfinálovým súbojom MS s Fínskom významnú posilu, keď do Moskvy priletel útočník New Jersey Devils ...

Moskva 9. mája (TASR) - Hokejisti USA získali pred štvrťfinálovým súbojom MS s Fínskom významnú posilu, keď do Moskvy priletel útočník New Jersey Devils Zach Parise. So 62 bodmi (31+31) druhý najproduktívnejší hráč diablov v základnej časti NHL prijal pozvánku od vedenia amerického tímu po vypadnutí jeho zámorského klubu v semifinále Východnej konferencie s Ottawou.

"Urobil na nás dojem, že po takej ťažkej sérii akceptoval naše pozvanie. Výborne sme spolupracovali a podarilo sa nám zabezpečiť, aby sem priletel ešte deň pred zápasom a stihol sa tak aklimatizovať. Aj tento prístup svedčí o jeho statuse vychádzajúcej hviezdy NHL," povedal riaditeľ hokejových operácii Americkej hokejovej federácie Jim Johansson.

Dvadsaťdvaročný center schopný hrať aj na ľavom krídle reprezentoval v minulosti svoju krajinu na dvoch juniorských svetových šampionátoch ako i seniorských MS vo Viedni a Innsbrucku pred dvomi rokmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američanov pred štvrťfinále s Fínskom posilnil útočník Parise