Američan a dvaja Kanaďania môžu reprezentovať Kazachstan na MS

Zľava Nigel Dawes a Dustin Boyd si obliekajú dres Barysu Astana v KHL. Predstavili sa v ňom aj v Bratislave.
Zľava Nigel Dawes a Dustin Boyd si obliekajú dres Barysu Astana v KHL. Predstavili sa v ňom aj v Bratislave. (Autor: SITA)
SITA|25. mar 2016 o 08:36

V KHL patria medzi najväčšie opory Barysu Astana. Američan Brandon Bochenski a Kanaďania Nigel Dawes a Dustin Boyd budú môcť hrať na majstrovstvách sveta za reprezentáciu Kazachstanu.

ASTANA. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) povolila Američanovi Brandonovi Bochenskému a Kanaďanom Nigelovi Dawesovi s Dustinom Boydom hrať na majstrovstvách sveta za reprezentáciu Kazachstanu. Spomenuté trio pôsobí v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v tíme Barys Astana.

Aj takúto spoluprácu predvádzali Bochenski - Dawes - Boyd v Baryse Astana.

"Od IIHF sme dostali oficiálne potvrdenie a trojica Bochenski, Dawes, Boyd sa už pripravuje s národným tímom,“ povedal generálny sekretár Kazašskej hokejovej federácie Gleb Kartajev.

Kouč Andrej Nazarov má k dispozícii aj iného kanadského rodáka Kevina Dallmana, ktorý reprezentuje Kazachstan od sezóny 2012/2013.

20121110_hokej54015312_res.jpg

Nigel Dawes (vľavo) reprezentoval v roku 2012 Kanadu na Nemeckom pohári. FOTO - TASR.

Kazachstan absolvuje poslednú časť prípravy pred majstrovstvami sveta v Rusku (6. - 22. mája) v Budapešti, kde si zmeria sily s domácim výberom a ruským olympijským tímom.

Generálkou na MS 2016 bude pre Kazachov zápas proti Francúzom v Petrohrade.

Na svetovom šampionáte sa predstavia v základnej A-skupine v Moskve spoločne s Rusmi, Švédmi, Čechmi, Švajčiarmi, Lotyšmi, Nórmi a Dánmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američan a dvaja Kanaďania môžu reprezentovať Kazachstan na MS