Alfredsson vynechá celú sezónu a možno ukončí kariéru

Daniel Alfredsson (vpravo) odohral minulú sezónu v Detroite, na snímke v súboji s Mariánom Gáboríkom ešte v drese Columbusu.
Daniel Alfredsson (vpravo) odohral minulú sezónu v Detroite, na snímke v súboji s Mariánom Gáboríkom ešte v drese Columbusu. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. nov 2014 o 09:22

Hviezdny švédsky hokejista má zdravotné problémy. Špekuluje sa, že v pondelok oznámi ukončenie kariéry.

TORONTO. Švédsky hokejový útočník Daniel Alfredsson v tejto sezóne nenastúpi na žiadny zápas a pravdepodobne aj ukončí kariéru. Vedenie klubu NHL Detroit Red Wings už má informácie o budúcnosti severana, zatiaľ ich však nepočulo priamo od samotného hráča či jeho agenta.

Podľa Darrena Dregera z televíznej stanice TSN sa Alfredsson rozhodol, že pre neustále problémy s chrbtom a platničkami už nebude v tejto sezóne hrať.

Oznámi koniec?

Hráčov agent začiatkom týždňa informoval manažment Detroitu, že s pokusom o návrat to nevyzerá dobre.

V pondelok sa v Detroite predstaví Ottawa, za ktorú Alfredsson dlhé roky hrával, a špekuluje sa, že pri tejto príležitosti padne aj definitíva o jeho budúcnosti.

Bývalý kapitán Ottawy je momentálne voľným hráčom bez zmluvy. Už dávnejšie bolo jasné, že ak sa rozhodne pokračovať v kariére, bolo by to len v Detroite, kde strávil aj predchádzajúci ročník.

Viac ako 1200 zápasov v NHL

Švéd podpísal pred rokom s klubom zmluvu na jednu sezónu na 5,5 milióna dolárov, predtým strávil sedemnásť ročníkov v Ottawe.

Štyridsaťjedenročný Alfredsson sa pôvodne chcel o budúcnosti rozhodnúť do začiatku prípravného kempu ešte v septembri. Situáciu mu však skomplikovali problémy s chrbtom, pre ktoré musel prerušiť tréningy.

V NHL odohral celkovo 1246 stretnutí, v ktorých strelil 444 gólov a dosiahol 1157 bodov. V ostatnom ročníku nastúpil pre zranenia len 68-krát, jeho bilancia bola 18 gólov a 31 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Alfredsson vynechá celú sezónu a možno ukončí kariéru