Ovečkin prezradil, v ktorom klube ukončí kariéru

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: Frank Franklin II SITA/AP)
TASR|5. nov 2020 o 16:00

V NHL zatiaľ nazbieral 1409 bodov.

MOSKVA. Hokejista Alexander Ovečkin povedal, že svoju úspešnú kariéru chce ukončiť kariéru v Diname Moskva. Ruský útočník je odchovancom tohto klubu, z ktorého odišiel v roku 2005 do tímu NHL Washington Capitals.

Dres Dinama si obliekol Ovečkin aj v sezóne 2012/2013 počas výluky v zámorí.

"Existujú určité ciele, ktoré chcem dosiahnuť aj po skončení kariéry. Ale moja kariéra sa ešte neskončila. Stále som v najlepších rokoch.

Myslím si, že ešte pár rokov budem určite hrať. Potrebujem, aby mi Boh dal pevné zdravie," uviedol ruský hokejista na twitteri.

Prezradil tiež, ako si predstavuje ukončenie svojej kariéry.

"Ak Boh dá, tak po niekoľkých rokoch, ktoré strávim vo Washingtone, sa chcem rozlúčiť s kariérou v Diname. Nie je to otázka peňazí, je to zásada.

Hral som iba za dva tímy - Dinamo a Washington. Možno o dva, tri, štyri roky, možno päť, ukončím kariéru vo Washingtone. Ale svoj posledný zápas chcem odohrať za moskovské Dinamo," dodal Ovečkin.

Alexander Ovečkin v drese Dinama Moskva.
Alexander Ovečkin v drese Dinama Moskva. (Autor: TASR)

V sezóne 2017/2018 sa dočkal vytúženého Stanleyho pohár, keď Washington zdolal vo finále Vegas Golden Knights 4:1 na zápasy. V drese zdolaného tímu nastupoval slovenský útočník Tomáš Tatar.

Deväťkrát získal trofej Maurica Richarda pre najlepšieho strelca základnej časti NHL. Celkovo odohral v zámorskej profilige 1288 zápasov, v ktorých strelil 775 gólov a pridal 634 asistencii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin prezradil, v ktorom klube ukončí kariéru