Jeho účasť na Tour trvala desať minút. Valverde už opustil nemocnicu

Alejandro Valverde počas prvej etapy na tohtoročnej Tour. Preňho bola zároveň aj poslednou.
Alejandro Valverde počas prvej etapy na tohtoročnej Tour. Preňho bola zároveň aj poslednou. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. júl 2017 o 18:53

Španiel prežíval fantastickú sezónu.

DÜSSELDORF. Cyklista Alejandro Valverde päť dní po operačnom zákroku opustil nemocnicu v nemeckom Düsseldorfe a odcestoval domov do Murcie na juhovýchode Španielska.

Robím síce pomalé, ale bezpečné kroky vpred. Čaká ma ešte dlhá cesta k úplnému zotaveniu, ale zostávam pokojný a sebavedomý.


Alejandro Valverde, španielsky cyklista

Účasť 37-ročného veterána vo farbách Movistaru na Tour de France 2017 trvala iba desať minút, keď už po tam krátkom časovom úseku v úvodnej časovke v Düsseldorfe na mokrej ceste spadol a zlomil si jabĺčko v kolene ako aj kosť v členku.

Valverde sa zatiaľ pohybuje len s pomocou bariel a nemocnicu opustil so zabandážovaným kolenom. Podľa predbežných správ si už v tejto sezóne nesadne do sedla pretekárskeho bicykla.

"Robím síce pomalé, ale bezpečné kroky vpred. Čaká ma ešte dlhá cesta k úplnému zotaveniu, ale zostávam pokojný a sebavedomý. Lekári vyslovili spokojnosť s vykonanou prácou a to ma napĺňa optimizmom," uviedol Valverde v tlačovej správe tímu Movistar.

Valverde je tretí, štvrtý aj dvakrát šiesty muž celkového poradia Tour de France z minulosti, šesťnásobný medailista z majstrovstiev sveta a jeden z najkomplexnejších cyklistov súčasnosti.

Jeho doménou sú nielen ostré horské stúpania, ale aj jednorazové preteky so zvlneným profilom a dojazdom do kratších kopcov.

V tomto roku nazbieral jedenásť víťazstiev vrátane triumfov na pretekoch Okolo Katalánska, Okolo Baskicka, Okolo Andalúzie, či jarných klasík Liége-Bastogne-Liége a Valónsky šíp.

Po famóznom triumfe na aprílovej klasike Liége-Bastogne-Liége 37-ročný Španiel povedal: "Toto je moja najlepšia sezóna a zostane ňou aj keby som to mal už zajtra zabaliť a odísť na dovolenku. Som maximálne spokoný."

Vtedy ešte netušil, že tieto jeho slová sa o dva mesiace neskôr stanú nechcenou skutočnosťou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Jeho účasť na Tour trvala desať minút. Valverde už opustil nemocnicu