Obrovská pochvala pre Rusnáka. Je to líder, patrí k najlepším v lige, vraví tréner

Košičan Albert Rusnák (vpravo) je lídrom Real Salt Lake v americkej MLS.
Košičan Albert Rusnák (vpravo) je lídrom Real Salt Lake v americkej MLS. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. júl 2020 o 15:38

Slovák sa momentálne lieči zo zranenia.

BRATISLAVA. Futbalisti Realu Salt Lake City majú pred sebou posledný zápas skupinovej časti MLS, v stredu v Orlande nastúpia proti Sportingu Kansas City. A možno sa do hry vráti aj slovenský reprezentant Albert Rusnák mladší.

Dvadsaťšesťročný ofenzívny hráč musel predčasne odísť z ihriska už v 34. minúte v nedávnom zápase proti Minnesote (0:0), príčinou bolo zranenie bedra.

Podľa informácií z prostredia klubu by to však nemalo byť vážne. Je posudzované na dennej báze.

Juarez: Ak nenastúpi, pocítime to

"Cíti sa čoraz lepšie a robil už aj cvičenia mimo ihriska. Myslím si, že v deň zápasu to bude ešte lepšie. Rusnák je jeden z najlepších hráčov v celej súťaži a je to náš líder.

Ak nám bude chýbať, pocítime to. Máme však aj iných talentovaných hráčov, ktorí ho môžu nahradiť," uviedol tréner Freddy Juarez na webe periodika Deseret News.

Jeho zverenci bojujú o 1. miesto v D-skupine turnajovej časti MLS. Systém súťaže výrazne pozmenili po tom, čo do programu sezóny zasiahla niekoľkomesačná koronavírusová prestávka.

Salt Lake je na prvom mieste tabuľky

Hráči Real Salt Lake začali túto sezónu MLS marcovými remízami s tímami Orlando City a New York Red Bulls. Aktuálne získali z dvoch zápasov na turnaji v Orlande 4 body a v D-skupine im patrí prvá priečka.

Musia ju však potvrdiť víťazstvom nad Kansas City. Prvé dva tímy z každej skupiny majú istotu účasti v osemfinále play off.

"Chceme vyhrať, ale zároveň nechceme riskovať zranenia. Tie by nám znížili rotáciu hráčov do ďalších dôležitých zápasov," dodal Juarez.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Obrovská pochvala pre Rusnáka. Je to líder, patrí k najlepším v lige, vraví tréner