Albert Rusnák má s Groningenom na dosah ďalšiu trofej

Rusnák (v bielom) strávil časť kariéry aj v drese anglického Birminghamu City.
Rusnák (v bielom) strávil časť kariéry aj v drese anglického Birminghamu City. (Autor: SITA/AP)
SITA|31. júl 2015 o 16:09

Slovenský futbalista by mohol už o dva dni zdvihnúť nad hlavu Holandský superpohár.

BRATISLAVA. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Albert Rusnák mladší 4. mája dvoma gólmi v Rotterdame proti PEC Zwolle (2:0) vystrieľal pre FC Groningen Holandský pohár - KNVB Beker.

V nedeľu môže pritom zažiť pozitívne déja vu na štadióne Amsterdam ArenaA. Od 18.00 h si jeho tím zmeria sily s úradujúcim majstrom krajiny PSV Eindhoven v boji o národný superpohár Johan Cruijff Schaal.

"Už sme spoznali, ako chutí pohárový triumf. Všetci prahneme po repríze toho pocitu. Proti PSV dostávame šancu ešte pred úplným rozbehom novej sezóny. Nebude to však ľahké," uznal 21-ročný ofenzívny stredopoliar Rusnák podľa webu SoccerNews.

Groningen v marci v najvyššej holandskej súťaži Eredivisie prehral s PSV na pôde súpera 1:2, Rusnák vtedy absolvoval celý duel.

"Neuspeli sme síce, ale predviedli sme kvalitný výkon. Forsírovali sme našu hru a potvrdili sme, že sa môžeme merať aj s renomovanými klubmi. Myslím si, že je to znova v našich silách. Samozrejme, Eindhovenčania sú favoritmi, my však urobíme všetko pre opačný výsledok," predznamenal Rusnák, ktorý je hráčom Groningenu od januára.

V prvej polovici sezóny 2014/15 hosťoval z anglického Manchestru City v inom holandskom klube Cambuure.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Albert Rusnák má s Groningenom na dosah ďalšiu trofej