Ako ďalší vyzve šampióna Oliveiru. Chcem ho zlomiť, hovorí Gaethje

Justin Gaethje.
Justin Gaethje. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|13. dec 2021 o 07:47 (aktualizované 13. dec 2021 o 07:47)

Na spoločný súboj sa veľmi teší.

LAS VEGAS. Posledný číslovaný turnaj UFC v tomto roku písal ďalšiu kapitolu v ľahkej váhe. Mnohými podceňovaný šampión Charles Oliveira dokázal po prvýkrát obhájiť titul.

V napätom súboji s Dustin Poirierom to pre Oliveiru nebol najlepší začiatok. Po tvrdých kombináciach sa viackrát zapotácal.

Rozhodujúcim faktorom sa nakoniec ukázalo druhé kolo, v ktorom 32-ročný Brazílčan upokojil situáciu a na zemi kontroval Poiriera. Víťazstvo potom spečatil v úvode tretej päťminútovky, ako inak, na submisiu.

Nevie sa dočkať, až proti nemu nastúpi

V nevadskej T-Mobile aréne sledoval úspešnú obhajoba opasku Oliveiru aj nasledujúci titulový vyzývateľ váhy do 70 kilogramov Justin Gaethje.

„Bolo to perfektné. Nemám čo vytknúť voči Charlesovi. Je nespochybniteľný kráľ divízie a ja sa už nemôžem dočkať, až s ním budem zápasiť.

To kedy a kde to bude, na tom mi nezáleží. Či tu bude v Brazílii alebo v Spojených štátoch,“ povedal známy bojovník, ktorý je známy svojimi divokými prestrelkami v postoji.

Zverenec jedného z najlepších trénerov MMA Trevora Wittmana tipoval ako víťaza na podujatí UFC 269 svojho niekdajšieho súpera Poiriera, avšak vytrvalosť šampióna ho prekvapila.

„Musím dať rešpekt. Myslel som, že Poirier ten súboj ovládne. Kvôli tomu tento šport milujem. Po druhom kole som vôbec nevedel, kto zvíťazí. Teším sa, keď proti nemu nastúpim.“

Plán? Chce ho zlomiť

V nedeľu nad ránom podobne ako v súboji s Michaelom Chandlerom to bol pre Oliveiru náročný začiatok duelu.

Práve odolnosť brady rodáka z Guarají by chcel špecialista na knokauty Gaethje poriadne otestovať.

„Nemôžem sa dočkať, až sa do neho pustím. Chcem ho zlomiť. Schytáva mnoho úderov. Nech sa radšej modlí a dúfa, že sa mu podarí dostať zápas na zem, kde ma uškrtí. Pretože ak sa to nestane, viete čo bude nasledovať,“ zakončil druhý muž rebríčka ľahkej divízie UFC.

Titulový súboj Gaethje vs. Oliveira by mohol prísť na rad v prvej polovici budúceho roka. Právo Američana zabojovať o opasok už preď nedeľným podujatím potvrdil prezident UFC Dana White.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ako ďalší vyzve šampióna Oliveiru. Chcem ho zlomiť, hovorí Gaethje