Ak sa Anglicku bude dariť na EURO, Hodgson zostane do 2018

Roy Hodgson bude viesť Anglicko proti Slovensku na majstrovstvách Európy i v kvalifikácii na svetový šampionát 2018 v Rusku.
Roy Hodgson bude viesť Anglicko proti Slovensku na majstrovstvách Európy i v kvalifikácii na svetový šampionát 2018 v Rusku. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2015 o 10:12

Naším cieľom je celkový triumf na MS 2022, dovtedy sa odohrajú ešte tri záverečné turnaje. Na každom z nich chcem zbadať napredovanie, hovorí výkonný riaditeľ anglickej Futbalovej asociácie.

PARÍŽ. Roy Hodgson naďalej trénersky povedie anglickú futbalovú reprezentáciu, ktorá je súperom Slovenska v základnej B-skupine budúcoročného záverečného turnaja majstrovstiev Európy vo Francúzsku i v kvalifikácii o postup na svetový šampionát 2018 do Ruska.

Podmienkou však je vydarené účinkovanie tímu na ME 2016. "Ak sa nám zadarí, zotrvá do roku 2018," povedal pre BBC výkonný riaditeľ anglickej Futbalovej asociácie (FA) Martin Glenn.

"Som presvedčený, že vo Francúzsku budeme hrať dobre. Pokiaľ zbadáme progres, bude jasné, že Roy je človek na správnom mieste, ktorý posunie náš mladý národný tím dopredu na najbližších dvoch významných podujatiach."

skupina_res.jpg

Na snímke pózujú zástupcovia štyroch tímov B-skupiny na EURO 2016 - zľava asistent trénera Slovenska Štefan Tarkovič, anglický tréner Roy Hodgson, ruský kouč Leonid Sluckij a tréner Walesu Chris Coleman. FOTO - SITA/AP.

Šesťdesiatosemročný Hodgson sedí na lavičke Anglicka od roku 2012. Kontrakt mu vyprší po ME 2016. Za sebou má dva šampionáty - EURO 2012 (koniec vo štvrťfinále) a MS 2014 (koniec v základnej skupine).

"Mnoho sa naučil, má bohaté medzinárodné skúsenosti. Ukazujeme známky zlepšenia. Naším cieľom je celkový triumf na MS 2022, dovtedy sa odohrajú ešte tri záverečné turnaje. Na každom z nich chcem zbadať napredovanie," tvrdí Glenn.

Aj takéto góly strieľali Angličania v kvalifikácii o postup na EURO 2016.

V prípade, že spokojnosť s Hodgsonom pominie, ako možný nástupca sa skloňuje jeho súčasný asistent Gary Neville. Ten si najnovšie do svojej agendy pribral pozíciu kouča španielskej Valencie.

"Určite mu to neškodí, lebo získava riadne skúsenosti," uzavrel Glenn.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ak sa Anglicku bude dariť na EURO, Hodgson zostane do 2018