Ak New Jersey nepostúpi, Kovaľčuk na MS príde

SITA|4. mar 2011 o 14:39

Kovaľčuk Rusko reprezentoval na posledných štyroch svetových šampionátoch v rade, vlani v Nemecku bol kapitánom. Na majstrovstvá sveta v Bratislave a v Košiciach príde, ak sa Devils nedostanú do play off.

MOSKVA. Ruský hokejový útočník Iľja Kovaľčuk poprel všetky špekulácie médií zo svojej vlasti a v prípade neúčasti New Jersey Devils v play off zámorskej NHL je pripravený reprezentovať na svetovom šampionáte na Slovensku. Kovaľčuk to potvrdil podľa Sport-Expressu v rozhovore s jedným z členov realizačného tímu ruskej zbornej Andrejom Nazarovom. Obaja spolu hovorili v Newarku po zápase NHL medzi Devils a Tampou Bay.

"V tomto prípade je všetko jasné. Vždy pre mňa bolo cťou hrať za Rusko bez ohľadu na to, o aký turnaj ide. O to viac ma teší reprezentovať teraz, keď je v našej krajine hokejový ošiaľ," povedal pre Sport-Express Kovaľčuk.

Kovaľčuk sa v poslednom čase dostáva do hernej pohody, ktorá mu v úvode sezóny citeľne chýbala. V 61 stretnutiach strelil 21 gólov a pridal 22 asistencií. Rusko reprezentoval na posledných štyroch svetových šampionátoch v rade, vlani v Nemecku bol kapitánom. Z každého z týchto turnajov má na konte medailu.

Celkovo Kovaľčuk na MS od roku 2003 odohral už 57 stretnutí s bilanciou 21 gólov a 34 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ak New Jersey nepostúpi, Kovaľčuk na MS príde