Ak Leicester naplní senzáciu, tréner si kráľovsky zarobí

Ranieri.
Ranieri. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|2. máj 2016 o 07:03

Možno budem posledný človek v Anglicku, ktorý sa dozvie výsledok, tvrdí Ranieri.

BRATISLAVA. Hovorí po taliansky, po anglicky, po španielsky a po francúzsky.

„S každým sa vie porozprávať v materinskom jazyku. Všetci si futbal s Ranierim užívame,“ tvrdil o koučovi Leicestru brankár Kasper Schmeichel, syn jedného z najlepších brankárov v dejinách.

Ranieri už v pondelok v noci môže s Leicestrom senzačne oslavovať titul a Talian si v tom prípade finančne výrazne prilepší. Podľa denníka Daily Mail má v zmluve klauzulu, že za triumf v anglickej lige ho čaká bonus päť miliónov libier.

Ranieri prišiel do klubu v závere minulej sezóny s úlohou udržať Leicester v Premier League. Majiteľ klubu Thajčan Viachai Srivaddhanaprabha sa preto pre prípad neúspechu poistil radom podmienok, aby talianskemu koučovi nemusel vyplácať vysoké odstupné.

Zarobí 1,5 milióna libier

Ranieri, ktorý ročne zarobí zhruba 1,5 milióna libier, však vďaka tomu dostal možnosť dodať do kontraktu niekoľko vlastných požiadaviek.

Taliana čaká aj odmena sto tisíc libier za každé miesto nad osemnástym miestom, čo je ďalší bonus 1,7 milióna libier.

„Neviem, či podobné veci majú v zmluve aj hráči. Ale ak nie, tak to bola ich chyba. S možnosťou vyhrať ligu som počítal," usmieval sa už pred časom Ranieri.

Claudio Ranieri má so svojím tímom na dosah obrovskú senzáciu.
Claudio Ranieri má so svojím tímom na dosah obrovskú senzáciu. (Autor: TASR/AP)

Do klubu priniesol detailnú taktickú prípravu charakteristickú pre talianske kluby.

Leicester, ktorý má osembodový náskok môže veľmi reálne oslavovať už v pondelok. Stačí, keď jeho jediný rival Tottenham v dohrávke kola nevyhrá na pôde Chelsea, ktorá je stále úradujúcim majstrom Anglicka.

Mimochodom, Tottenham na štadióne Chelsea naposledy zvíťazil v roku 1990.

Ide za 96 - ročnou mamou

„Rád by som sa na ten zápas pozrel, ale obávam sa, že budem práve v lietadle a nebudem ho môcť sledovať," prekvapil Ranieri novinárov po zápase s Manchestrom United, v ktorom jeho tím nevyužil šancu na zisk titulu a iba remizoval 1:1.

„Mám obed s mamičkou, má už 96 rokov," prezradil Ranieri dôvod, prečo zmešká možno najdôležitejší zápas sezóny, v ktorom Leicester mieri za historickým titulom. „Letím do Talianska a vraciam sa až v pondelok večer," dodal šesťdesiatštyriročný kouč.

Je to presne v tom čase, keď má anglická najvyššia súťaž na programe dohrávku medzi londýnskymi rivalmi Chelsea a Tottenhamom. 

„Možno výsledok zistím až po pristátí. Budem ten posledný človek v Anglicku, ktorý sa ho dozvie," žartoval Ranieri.

Ak by aj Tottenham všetky zvyšné zápasy vyhral, Leicester to má stále vo svojich rukách. V posledných dvoch zápasoch mu stačí získať dva body.

V prípade rovnosti bodov rozhoduje v Anglicku celkové skóre, ktoré má zatiaľ jasne lepšie Tottenham.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ak Leicester naplní senzáciu, tréner si kráľovsky zarobí