Aj v Nitre má vzniknúť hokejová akadémia

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
TASR|17. jún 2020 o 13:12

Hokejový zväz a kraj podpísali memorandum.

NITRA. Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan podpísali memorandum o spolupráci. Jeho cieľom je podpora hokeja na území kraja.

Konkrétnym výstupom spolupráce má byť vznik hokejovej akadémie. Tá má fungovať na strednej Spojenej škole na Slančíkovej ulici v Nitre, kde postupne vzniká Centrum športu.

"Memorandum sa rodilo viac ako rok. Jeho zmysel je jednoduchý - mladí ľudia potrebujú viac pohybu. Vďaka SZĽH by malo v Nitre i ostatných krajských mestách na Slovensku vzniknúť zázemie na rozvoj mladých športových talentov," konštatoval Belica.

"Snažíme sa, aby hokejovú akadémiu malo každé krajské mesto. Máme prísľub z vlády, že by takéto projekty podporila aj finančne. Je to našité na mieru stredným školám. Chceli by sme, aby sa mladým talentom vytvorili také podmienky, aby nemuseli za športom, vzdelaním, prípadne ich kombináciou odchádzať do zahraničia," povedal Šatan.

Šéf zväzu už má prísľub z Úradu vlády na 40-percentné financovanie športových akadémií.

"Každý kraj by mal dostať peniaze, ak projekt podporí vlastnými prostriedkami. Je to nastavené tak, že tri milióny by dali samosprávne kraje a dva milióny by išli zo štátu," dodal Šatan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Aj v Nitre má vzniknúť hokejová akadémia