Aj kapitán Sloveniek Matej Lipták zverejnil nomináciu

Spomedzi nominovaných Sloveniek sa najvyššie v rebríčku nachádza Daniela Hantuchová.
Spomedzi nominovaných Sloveniek sa najvyššie v rebríčku nachádza Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. apr 2015 o 14:44

Za Slovensko budú pripravené nastúpiť proti Švédsku Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková, Anna Karolína Schmiedlová a Jana Čepelová.

BRATISLAVA. Kvarteto slovenských tenistiek Daniela Hantuchová (48. vo svetovom rebríčku WTA), Magdaléna Rybáriková (49.), Anna Karolína Schmiedlová (67.) a Jana Čepelová (122.) figuruje v nominácii na barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Švédsku (18. - 19. apríla na antuke v NTC).

Severanky pricestujú do Bratislavy so štvoricou Johanna Larssonová (46.), Susanne Celiková (226.), Rebecca Petersonová (240) a napokon Ellen Allgurinová (365).

Slovenky nastúpia bez momentálne zranenej štvrťfinalistky Australian Open Dominiky Cibulkovej, ktorá sa v marci podrobila operácii výrastku na achilovke.

Forma nie je ktovieaká

Slovenky by mali odštartovať spoločnú prípravu v pondelok predpoludním. "Väčšina hráčok momentálne ešte bojuje na turnajoch. Daniela teraz oddychovala a možno sa začne pripravovať ako prvá už v nedeľu," povedal Lipták na tlačovej konferencii.

"Očakávam veľmi ťažký zápas. Máme vyrovnanejší tím, všetky hráčky boli ešte minulý týždeň v prvej osemdesiatke. No Švédky majú vo svojom strede Larssonovú. Momentálne je v skvelej forme, je najvyššie zo všetkých hráčok. Arvidssonová v minulosti už bola v prvej tridsiatke, ďalšie dve hráčky sú mladé."

Slovenský kapitán priznal, že jeho zverenkyne nie sú v oslnivej forme. "Nevyzerá to nejako ružovo, ale verím, že zápas so Švédskom ich zastihne v lepšej pohode," zaželal si.

"Antuka by mohla najviac sedieť Schmiedlovej. Je to Kájin najobľúbenejší povrch, hrala na ňom finále na turnaji v Riu de Janeiro. Daniela je veľmi skúsená hráčka a som rád, že je opäť v tíme. Vo Fed Cupe podáva štandardne veľmi dobré výkony, často lepšie ako na turnajoch," hodnotil Lipták.

Čepelová vyhrala prvý raz v sezóne

"Janka v utorok v Charlestone konečne vyhrala prvý zápas v tejto sezóne a verím, že to bude z jej strany už len lepšie. V zálohe máme Kristínu Kučovú a Kristínu Schmiedlovú pre prípad, že by sa niečo stalo."

Vo fedcupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Hlavnou rozhodkyňou bude Britka Denise Parnellová, v úlohe empajrových sa predstavia Francúzka Aurelie Tourteová a Chorvátka Tamara Vrhovecová.

Hrať sa bude s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 14.00 h, v nedeľu od 13. hodiny sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra.

Zverenkyne kapitána Mateja Liptáka začiatkom februára prehrali na antuke v Apeldoorne s domácimi Holanďankami 1:4 a musia bojovať o udržanie sa v druhej lige.

Švédky podľahli doma na harde v Helsingborgu Švajčiarsku 1:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Aj kapitán Sloveniek Matej Lipták zverejnil nomináciu