Aj bývalý hráč Rangers Albertz chváli Weissa juniora

SITA|16. nov 2010 o 16:05

Bývalá hviezda škótskeho futbalového klubu Glasgow Rangers Jörg Albertz si myslí, že slovenský krídelník Vladimír Weiss ml. pôsobiaci v kádri "jazdcov" by mohol byť dôležitým faktorom úspechu.

GLASGOW.

Dvadsaťročného rýchlonohého ofenzívneho stredopoliara označil bývalý nemecký reprezentant Albertz za jednu z kľúčových postáv na ceste za vytúženým tretím ligovým titulom v rade. Jörg Albertz videl na vlastné oči víťazstvo Rangers v sobotňajšom ligovom stretnutí s Aberdeenom 2:0, v ktorom Weiss najprv prihral na gól spoluhráčovi Kennymu Millerovi a potom aj sám skóroval.

"Som rád, že som mohol vidieť Rangers priamo na štadióne, ale pravdupovediac, nebol to veľmi dobrý zápas. Podľa môjho názoru sa v ňom darilo najmä Weissovi. S defenzívnou taktikou súpera si vedel poradiť rýchlymi kľučkami, krásne odcentroval na prvý presný zásah a potom aj sám skóroval, keď s prehľadom vyriešil svoju gólovú príležitosť. Podľa mňa ho právom zvolili za najlepšieho hráča stretnutia," pochválil výkon syna kouča slovenskej reprezentácie Albertz, ktorý hrával na rovnakom poste, a pokračoval:

"Veľmi sa mi páčilo, že naozaj poctivo a tvrdo ´makal´. V situáciách jeden proti jednému si vie veľmi dobre poradiť a pripravuje príležitosti svojim spoluhráčom. Ak bude Weiss pokračovať v takýchto výkonoch, bude pre klub jedným z najdôležitejších hráčov."

Vladimír Weiss ml. zaznamenal v sobotu za škótsky klub, v ktorom je na hosťovaní do konca tejto sezóny z anglického Manchestru City, druhý gól a svojím výkonom pomohol Rangers udržať sa na čele ligového pelotónu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Aj bývalý hráč Rangers Albertz chváli Weissa juniora