Agüero je v poriadku, tréner s ním počíta na zápas s Arsenalom

Sergio Agüero si zranil pätu v novembrovom zápase proti Southamptonu.
Sergio Agüero si zranil pätu v novembrovom zápase proti Southamptonu. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. dec 2015 o 18:09

V tejto sezóne ho trápia zdravotné problémy. Najprv pauzoval pre natiahnutý stehenný sval, v novembri si zasa zranil pätu. Sergio Agüero by sa mohol vrátiť do zostavy Manchestru City už v pondelok.

MANCHESTER. Argentínsky futbalista Sergio Agüero z Manchestru City je pripravený nastúpiť v pondelňajšom šlágri 17. kola Premier League na ihrisku londýnskeho Arsenalu.

Elitný kanonier doteraz laboroval so zranenou pätou na pravej nohe. Informovala o tom agentúra AP.

aguero2_res.jpg

Agüero si zraňuje pätu v zápase proti Southamptonu. FOTO - TASR/AP.

Agüero už v stredu absolvoval plnú tréningovú záťaž bez komplikácií. Zranenie päty utrpel v novembrovom stretnutí proti Southamptonu. Odvtedy vynechal štyri zápasy.

Zdravotné problémy mal aj v úvode sezóny. Z hry ho vyradil natiahnutý stehenný sval.

V úvode sezóny sa Agüero zranil v zápase národného tímu v proti Ekvádoru.

V doterajšom priebehu sezóny skóroval len v troch zápasoch, hoci proti Newcastlu United predviedol päťgólovú kanonádu. V uplynulom ročníku zaznamenal v lige dvadsaťšesť presných zásahov.

"Kun riadne trénoval s tímom a nemal problémy. Ešte uvidíme, či bude pripravený na sto percent, ale myslím si, že bude v nominácii na pondelňajší zápas. Nie je to rozhodujúci duel v sezóne, ale je šesťbodový," povedal tréner Manuel Pellegrini.

Pondelňajší duel na štadióne Emirates bude súbojom druhého a tretieho mužstva tabuľky. Poradie Premier League vedie prekvapenie sezóny Leicester City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Agüero je v poriadku, tréner s ním počíta na zápas s Arsenalom