Agüero je najnebezpečnejším strelcom v Anglicku

(Autor: SITA/AP)
TASR|23. nov 2012 o 16:55

V prvej desiatke hráčov, ktorí na svoje zásahy potrebovali najmenej času, sú aj ďalší dvaja útočníci Manchestru City - Edin Džeko a Mario Balotelli.

MANCHESTER. Kanonier futbalového klubu Manchester City Sergio Agüero nastúpi v sobotňajšom dueli proti Chelsea Londýn povzbudený novým rekordom.

Štatistiky ukázali, že na svojich 28 gólov potreboval najmenej času zo všetkých hráčov v histórii anglickej Premier League. Priemerne skóroval každých 111 minút, poukazuje na základe informácií z oficiálnych štatistík agentúra Reuters.

Argentínčan tak štatisticky prekonal napríklad slávneho Thierryho Henryho. Ten vzhľadom na počet odohraných minút strelil 175 gólov v intervale 121 minút na gól. V sledovanom ukazovateli bol Agüero lepší aj ako Robin van Persie či Alan Shearer.

"Citizens" sa v sobotu stretnú na Stamford Bridge s londýnskou Chelsea. Zápas priťahuje značnú pozornosť športovej verejnosti, keďže víťaz posledného ročníka Ligy majstrov zmenil trénera, Roberta Di Mattea nahradil bývalý kouč FC Liverpool či Interu Miláno Rafael Benitez. Manchester čaká náročný duel, pričom vzájomná bilancia hovorí jasne v ich neprospech. V posledných 15 dueloch zvíťazili len dvakrát.

"Myslím, že vždy keď tím zmení trénera, zápas je pre súpera ťažší," povedal kouč Manchestru City Roberto Mancini, ktorý zároveň vyjadril svoje sympatie ku krajanovi Di Matteovi, ktorého vyhodil majiteľ "The Blues" Roman Abramovič. Dodal však, že zmeny podobného typu sú súčasťou trénerskej práce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Agüero je najnebezpečnejším strelcom v Anglicku