Advocaat od budúceho roka možno trénerom Belgicka

SITA|23. máj 2009 o 16:16

Tréner ruského futbalového klubu Zenit Petrohrad Dick Advocaat by mohol od začiatku budúceho roka viesť národný tím Belgicka.

BRUSEL.

Uviedol to prezident Belgickej futbalovej asociácie Francois De Keersmaecker. Práve na konci roka totiž vyprší kontrakt 61-ročného kouča s ruským mužstvom.

"Máme pripravený kontrakt, ktorý by mal platiť až do európskeho šampionátu v roku 2012. Ak by sa nám podarilo kvalifikovať sa na tento turnaj, automaticky by to znamenalo predĺženie zmluvy o ďalší polrok," uviedol Keersmaecker, ktorý je v čele najvyššej belgickej futbalovej organizácie od roku 2006. "Pán Advocaat je hlavným kandidátom na tento post. Dali sme mu predbežnú ponuku a očakávame jeho áno alebo nie do konca mesiaca," skonštatoval hovorca belgickej federácie.

Belgičania márne čakajú od roku 2002 na postup na niektorý významný turnaj. Ani ich nádej na postup na svetový šampionát v roku 2010 v Juhoafrickej republike nie je veľmi živá. V 5. kvalifikačnej skupine sú momentálne 4., na vedúcich Španielov strácajú 11 bodov. "Malý generál", ako Advocaata prezývajú, doviedol Petrohrad minulý rok až k víťazstvu v Pohári UEFA a tím triumfoval aj v európskom Superpohári. Ako hlavný kouč viedol tiež výbery Holandska, Kórejskej republiky a Spojených arabských emirátov.

Nachádzate sa tu:
Domov