Guľa sa po výprasku kajal. Stolička pod ním prišla o jednu nohu, píšu v Česku

Adrián Guľa.
Adrián Guľa. (Autor: fcviktoria.cz/Ladislav Nussbauer)
SITA|21. dec 2020 o 14:31

Plzeň predvádza kolísavé výkony.

BRATISLAVA. Vysoké víťazstvo nad Teplicami (7:0) malo futbalistov Viktorie Plzeň vyviesť z výsledkovej a hernej krízy v českej najvyššej súťaži, ale nestalo sa tak.

Už v najbližšom kole na trávniku Slovácka český vicemajster schytal výprask 0:4 a stolička pod slovenským trénerom Adriánom Guľom sa opäť silnejšie zatriasla.

Podľa českých médií je to za posledných dvadsať rokov najvyššia prehra Plzne s tímom z Uherského Hradišťa.

Guľa: Som obrovsky nespokojný

"Zaslúžené víťazstvo domácich. Podali sme zlý výkon, nemali sme dôraz a tímový prístup. Chýbal nám lepší pohyb, nemali sme šprintové nábehy, preto sa súper dostával do šancí. Nezvládli sme zápas herne ani výsledkovo. Som obrovsky nespokojný," kritizoval tréner Adrián Guľa na klubovom webe.

Viktoria prehrala so Slováckom tretí zápas za sebou v najvyššej súťaži.

"Majú dobrú organizáciu hry v strede poľa a vyrážajú do rýchlych protiútokov. Asi im sedí náš spôsob hry. Môže sa nám hrať proti nim horšie, ale nemôžeme prehrať takýmto spôsobom," ospravedlnil sa Guľa.

Káčer proti Šimkovi

Jeho zverenci do prestávky prehrávali 0:1, ale po nej namiesto výsledkového obratu prišli ďalšie tri góly v ich sieti.

Výrazne k tomu dopomohla aj červená karta obrancu Milana Havla v 79. minúte, po ktorej inkasovali ešte dvakrát.

Slovenský stredopoliar Miroslav Káčer sa v tíme hostí dostal na ihrisko v 64. minúte, na strane Slovácka odohral celý zápas ľavý obranca Patrik Šimko.

"Sme sklamaní. Mysleli sme si, že sa to už bude zlepšovať a zase sa musíme vyrovnať s ďalšou prehrou," podotkol kapitán Plzne Jakub Brabec.

Plzeň hostí Slaviu

Hráči Plzne s výnimkou vydareného súboja s Teplicami v ostatných šiestich zápasoch päťkrát nevyhrali a získali len štyri body.

V tabuľke im po 13. kole ligy patrí piata priečka s mankom dvanástich bodov na lídra Slaviu Praha. A to má ešte obhajca titulu k dobru odložený zápas proti Zlínu.

A práve Slavia bude deň pred Štedrým dňom najbližším súperom Viktorie. Hrá sa 23. decembra od 17.00 h v Plzni.

"Ak sa stolička pod Guľom doteraz kývala, tak už prišla o jednu nohu. A slovenský tréner musí tvrdo zapracovať, aby ešte dokázal vyrovnať rovnováhu," napísal portál iDnes.cz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Guľa sa po výprasku kajal. Stolička pod ním prišla o jednu nohu, píšu v Česku