Traoré sa ocitol v nominácii dvoch trénerov. Chce hrať za Španielsko, tvrdí Enrique

Adama Traoré.
Adama Traoré. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. okt 2020 o 17:48

Futbalista má na výber.

BARCELONA. Zaujímavý boj sa v ostatnom týždni strhol o futbalového útočníka Adamu Traorého z anglického klubu Wolverhampton Wanderers.

O služby 24-ročného útočníka či krídelníka totiž majú záujem hneď dve reprezentácie - španielska aj malijská.

Adama Traoré figuruje v nominácii oboch výberov na októbrové súboje národných tímov.

Traoré sa narodil v barcelonskej časti L'Hospitalet de Llobregat rodičom z Mali. V katalánskej metropole aj vyrástol a pôsobil aj v organizácii FC Barcelona.

Medzi mládežou reprezentoval Španielsko v kategóriách do 16, 17, 19 aj 21 rokov. Kouč Španielov Luis Enrique by ho rád mal vo svojom kádri.

"Hovoril som s ním a chcel by hrať za Španielsko. Ak sa však rozhodne inak, nemám s tým problém. Musíme rešpektovať jeho voľbu," poznamenal Enrique.

Keďže Traoré doteraz hral iba za mládežnícky výbery Španielska, v prípade rozhodnutie hrať medzi seniormi za Mali by musel od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) získať výnimku.

Či futbalové orgány v Mali o takúto výnimku požiadali a či im ju FIFA udelila, strešný orgán svetového futbalu zatiaľ neinformoval.

Reprezentáciu Mali čakajú v októbri prípravné zápasy proti Ghane a Iránu, Španieli nastúpia v Lige národov proti Švajčiarom a Ukrajincom, v príprave proti Portugalcom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Traoré sa ocitol v nominácii dvoch trénerov. Chce hrať za Španielsko, tvrdí Enrique