Ružička si debut v NHL zaslúži, no to môže byť všetko, tvrdí odborník

Adam Ružička v príprave pred NHL na jeseň 2019.
Adam Ružička v príprave pred NHL na jeseň 2019. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. máj 2021 o 11:55

Ružička mal v AHL solídnu sezónu. V závere sa môže dočkať debutu v NHL.

BRATISLAVA. Zatiaľ čo väčšina tímov NHL už má po sezóne alebo sa v pokoji pripravuje na play off, hokejisti Calgary odohrajú ešte tri stretnutia v závere základnej časti.

A keďže už nemajú šancu na postup do vyraďovacej fázy, zrejme dajú možnosť ukázať sa viacerým mladým hráčom.

V tejto súvislosti sa spomína najmä slovenský útočník Adam Ružička, ktorý v AHL za tím Stockton Heat v tejto sezóne nastrieľal 11 gólov a pridal aj 10 asistencií.

Dvadsaťdvaročný urastený center ešte nezasiahol do štvrtkového víťazného duelu proti Vancouveru (4:1), ale najbližšie v nedeľu proti tomu istému súperovi na jeho ľade už údajne má šancu.

Vo štvrtok ho vedenie Calgary formálne povolalo do prvého tímu zo Stocktonu.

"Ružička už je s prvým tímom Flames. Jeho 21 bodov v 28 zápasoch v drese Stocktonu tento rok by malo stačiť na to, aby si zaslúžil debut v NHL v záverečných troch dueloch sezóny.

Ružička je štvrtý výber Calgary v drafte 2017, ale tento 22-ročný center ešte zďaleka nemá isté miesto v 23-člennom kádri pre budúcu sezónu NHL," napísal Pat Steinberg zo Sportsnetu, citoval ho aj portál cbssports.com.

Ružička by bol aj vítanou posilou pre mladý tím Slovenska na MS 2021 v lotyšskej Rige. Generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan pracuje na jeho získaní.

Vyjasniť by sa malo do konca tohto týždňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ružička si debut v NHL zaslúži, no to môže byť všetko, tvrdí odborník