Liška už zarezáva v Čerepovci. V Rusku zažívam nové veci a páči sa mi tu, vraví

Adam Liška.
Adam Liška. (Autor: SITA)
SITA|7. aug 2019 o 17:13

Obľúbenou knihou je autobiografia Valábika.

BRATISLAVA. Pred zápasom si rád zdriemne. Vo voľnom čase si zahrá playstation či počúva modernú hudbu, ale na prvom mieste má hokej.

Mladý slovenský útočník Adam Liška až v októbri oslávi 20. narodeniny, ale v drese Severstaľu Čerepovec čoskoro začne už druhú sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige.

V tej prvej sa v drese Slovana Bratislava prezentoval 10 bodmi v 52 zápasoch a za sebou má aj vydarené majstrovstvá sveta v Košiciach.

"Severstaľ má skvelú ´klímu´, cítim sa tu skvele. Nepovedal by som, že rozdiely medzi Ruskom a Slovenskom sú nejaké veľké. Samotná metóda prípravy je však odlišná. V Rusku zažívam nové veci a páči sa mi tu," uviedol Adam Liška v rozhovore pre oficiálny portál tímu Severstaľ Čerepovec.

Liška už spoznáva Čerepovec

Devätnásťročný Liška už má za sebou aj legionársku skúsenosť zo Severnej Ameriky, v sezóne 2017/2018 pôsobil v juniorskej súťaži OHL v drese Kitchener Rangers.

Adaptovanie na ruské prostredie zatiaľ zvláda veľmi dobre. Solídny dojem na neho urobili spoluhráči, pozitívne referencie našiel aj v rozhovoroch so skúsenými brankármi - krajanom Júliusom Hudáčkom a Čechom Jakubom Štěpánkom, ktorí v minulosti pôsobili práve v tomto klube.

"Nepočul som od nich jedinú negatívnu reakciu. Aj zo spoluhráčov mám od prvého dňa dobrý pocit. Ak niečo potrebujem, radi mi pomôžu. Hneď v prvý deň sme spolu obedovali a ukázali mi aj zaujímavé miesta v meste," skonštatoval Liška.

Priebojný útočník a jeden zo štyroch Slovákov v novej sezóne KHL odpovedal aj na otázku, kde hľadá motiváciu a inšpiráciu.

V rámci prípravy zažil aj box

"Mám ju v sebe. Som súťaživý typ a mám rád víťazstvá. To ma poháňa vpred. Tiež ma inšpirovalo množstvo úspešných športovcov a ľudí. Mám aj obľúbenú knihu. Je ňou autobiografia hokejistu Borisa Valábika, bývalého hráča NHL, ktorý, rovnako ako ja, pôsobil aj v tíme Kitchener Rangers," prezradil Liška.

Na základnú otázku o cieľoch v sezóne 2019/2020 má jednoduchú odpoveď. "Pomáhať mužstvu k úspechom. A tiež zbierať body a vylepšovať svoje štatistiky. Chcem byť užitočný ako sa bude dať a rovnako by som si chcel znova zahrať v reprezentácii Slovenska."

Liška zažil počas hrubej letnej prípravy v Čerepovci aj niekoľko boxerských tréningov. Presadil to tréner Andrej Razin, ktorý boxom nahradil niektoré bežecké tréningy v teréne. Keď sa to dozvedeli fanúšikovia tímu, začali žartovať, že hráči sa zrejme pripravujú na sezónu v inom športe.

Tréner je s prípravou spokojný

"Mali sme štyri boxerské tréningy. Myslím si, že to bolo zaujímavejšie ako tvrdá príprava v teréne. Hráči preverili svoje schopnosti aj trochu inak a nechýbali ani emócie," vysvetlil tréner Razin.

Hlavný kormidelník mužstva vyjadril spokojnosť s prvou fázou letnej prípravy. "Všetci hráči odviedli maximum a myslím si, že z toho aj mali dobrý pocit," dodal.

Na margo boxerských vložiek Liška pre portál sport24.pluska.sk uviedol: "Tréner uprednostnil takýto tréning namiesto kardia, aby sme nemuseli behať kilometre po lese či byť každý deň na bicykloch. Preto zvolil takúto zábavnú formu, ale išlo aj o ´makačku´. Veď sme absolvovali 12 kôl po troch minútach a mali pauzu len tridsať sekúnd.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Liška už zarezáva v Čerepovci. V Rusku zažívam nové veci a páči sa mi tu, vraví