AC Miláno hrozia sankcie, UEFA neprijala návrh klubu

Futbalista Leonardo Bonucci (vľavo) sa stal prvým hráčom v Serie A, ktorého vylúčili na podnet videorozhodcu.
Futbalista Leonardo Bonucci (vľavo) sa stal prvým hráčom v Serie A, ktorého vylúčili na podnet videorozhodcu. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. dec 2017 o 19:39

Milánsky klub vyšetrujú pre údajné nedodržanie finančného fair play.

MILÁNO. Európska futbalová únia (UEFA) neprijala návrh klubu najvyššej talianskej súťaže AC Miláno o ukončení vyšetrovania finančnej fair play. Milánčanom hrozia sankcie v podobe obmedzenia prestupov, limitu pre platy hráčov, či zúženia kádra pre súťaže pod hlavičkou UEFA.

Strešná organizácia európskeho futbalu tvrdí, že "stále existujú neistoty vo vzťahu k refinancovaniu úverov, ktoré sú splatné v októbri 2018 a k finančným zárukám, ktoré poskytol hlavný akcionár."

Milánčania minuli takmer 250 miliónov eur na nových hráčov v letnom prestupovom termíne. Pochybnosti vznikli o finančnej stabilite čínskeho konzorcia, ktoré v apríli kúpilo klub od Silvia Berlusconiho za 800 miliónov dolárov.

Klub v posledných troch rokoch údajne zaznamenal straty vo výške 255 miliónov eur a nedávno získal pôžičku od súkromného kapitálového fondu Elliott vo výške viac ako 300 miliónov eur.

Generálny riaditeľ AC Marco Fassone povedal, že klub má refinančný plán, ktorého dokončenie očakáva v apríli, s príkazom na splatenie úveru Elliottu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»AC Miláno hrozia sankcie, UEFA neprijala návrh klubu