AC Miláno chce získať nepredajného Ibrahimoviča

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič (Autor: TASR/AP)
TASR|23. aug 2010 o 13:10

Taliansky futbalový klub AC Miláno chce získať Zlatana Ibrahimoviča z FC Barcelona.

MILÁNO. Šanca, že sa švédsky útočník vráti späť na Apeninský polostrov, je však údajne mizivá.

"Budeme sa snažiť, no je to veľmi ťažké," vyhlásil generálny riaditeľ klubu Adriano Galliani a prvýkrát tak potvrdil mediálne dohady. Ibrahimovič, bývalý talizman mestského rivala Interu, prišiel do katalánskej metropoly v roku 2009, no úvodná sezóna mu príliš nevyšla a tréner Pep Guardiola ho v sobotňajšom Superpohári nechal sedieť iba na lavičke náhradníkov. "Guardiola nechce Zlatana predať, odchod do Milána sa mi zdá nemožný. A Ibra na hosťovanie nepôjde," vyhlásil hráčov agent Mino Raiola.

Dvadsaťosemročný zakončovateľ Ibrahimovič prestúpil do FC Barcelona pred rokom, keď zaňho funkcionári z Nou Campu zaplatili milánskemu Interu 50 miliónov eur a na sever Apeninského polostrova putoval v rámci tohto obchodu Samuel Eto'o.

Po angažovaní Davida Villu je však miesto Ibrahimoviča v základnej zostave otázne a a napriek tomu, že jeho kontrakt v katalánskom veľkoklube by mal trvať ešte tri roky, sa začalo uvažovať o zmene dresu. Rodák z Malmö strávil v Taliansku počas svojej kariéry päť rokov. Najprv pôsobil v Juventuse Turín, neskôr si obliekal dres Interu. V ostatnej sezóne strelil v drese úradujúceho španielskeho majstra v 41 zápasoch 21 gólov.

V nedeľnom zápase španielskeho superpohára však zostal len na lavičke náhradníkov a šéf barcelonského klubu Pep Guardiola odmietol špekulovať o jeho budúcnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»AC Miláno chce získať nepredajného Ibrahimoviča