AC Miláno čakalo na titul sedem rokov

Fanúšikovia AC Miláno oslavujú zisk 18. majstrovského titulu v talianskej Serie A pred gotickou katedrálou v Miláne.
Fanúšikovia AC Miláno oslavujú zisk 18. majstrovského titulu v talianskej Serie A pred gotickou katedrálou v Miláne. (Autor: TASR)
TASR|8. máj 2011 o 11:21

AC Miláno sa po vypadnutí z Ligy majstrov sústredilo na domácu súťaž. Po piatich rokoch sa stalo majstrom Serie A iné mužstvo ako Inter.

RÍM. Futbalisti AC Miláno v sobotu spečatili zisk 18. majstrovského titulu talianskej Serie A. Na potvrdenie prvej priečky v tabuľke už dve kolá pred koncom sezóny im stačila aj bezgólová remíza na trávniku AS Rím.

Pred obhajcami titulu a mestskými rivalmi z Interu získali hráči AC už deväťbodový náskok. Inter ešte síce môže nového šampióna bodovo dobehnúť, no o jeho druhej priečke v tom prípade rozhodnú vzájomné zápasy, ktoré doma i vonku prehral.

"Rossoneri" čakali na titul dlhých sedem rokov a ukončili päťročnú hegemóniu mestského rivala. "Allegri si na stupnici hodnotenia zaslúži desaťbodovú známku. On bol architektom nášho úspechu. Podarilo sa mu počas celej sezóny udržať tím súdržný," vyhlásil stredopoliar Gennaro Gattuso.

"Je to nádherná chvíľa, na ktorú sme čakali sedem rokov," dodal holandský veterán Clarence Seedorf, ktorý dres AC oblieka od roku 2004 a táto sezóna je pre neho zrejme poslednou v čierno-červených farbách.

Oslavy na Olympijskom štadióne v Ríme vypukli bezprostredne po konečnom hvizde rozhodcu, ale skutočné si Milánčania naplánovali na nedeľné popoludnie, keď ich v centre mesta vítal nadšený dav.

AC Miláno sa po vypadnutí v osemfinále Ligy majstrov s Tottenhamom Hotspur sústredilo na domácu súťaž, čo hráčom ušetrilo sily a energiu do náročného záveru sezóny.

"Konečne sme sa dočkali. Urobili sme pre zisk titulu všetko, čo bolo v našich silách. Celý kolektív si zaslúži uznanie, ale špeciálna vďaka patrí trénerovi Allegrimu. Ten dokázal výborne poskladať tím, dokázal do neho zapracovať Ibrahimoviča, Boatenga či Van Bommela. Tí neboli lacní, takže tento titul nás stál veľa peňazí, ale bola to správna investícia. Myslím si, že toto mužstvo má na to, aby sa zaradilo k súčasným velikánom európskeho futbalu a v budúcej sezóne postúpilo v Lige majstrov ďalej," tešil sa Silvio Berlusconi, prezident AC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»AC Miláno čakalo na titul sedem rokov