Postup cez Glasgow? Teraz nás čaká môj obľúbený tím, vraví Hromada

Jakub Hromada v drese Slavie Praha.
Jakub Hromada v drese Slavie Praha. (Zdroj: TASR/AP)
TASR, Sportnet|22. mar 2021 o 21:45

Možno sa čoskoro premiérovo predstaví v reprezentačnom A-tíme.

SENEC. Pred vyše dvoma rokmi utrpel slovenský futbalista Jakub Hromada nepríjemné zranenie členka, ktoré na dlhší čas pribrzdilo jeho kariéru.

Po všetkých peripetiách sa dokázal vrátiť na trávniky silnejší a momentálne mu futbal ukazuje svoju krajšiu tvár. Postup Slavie Praha do štvrťfinále Európskej ligy UEFA i premiérová pozvánka do národného tímu sú vrcholy krásneho obdobia, ktoré 24-ročný stredopoliar v týchto dňoch a týždňoch prežíva.

Kvalitné výkony Hromadu neunikli ani pozornosti reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča, ktorý ho zaradil do nominácie na marcový trojzápas kvalifikácie MS 2022 s Cyprom, Maltou a Ruskom.

Mal menšie zranenie

"Pre mňa je to úžasný pocit, že tu môžem byť po všetkých tých problémoch a neľahkých časoch, ktorými som si prešiel. Som strašne vďačný a rád, že som dostal pozvánku do reprezentácie," sršala z Hromadu dobrá nálada na pondelkovom mediálnom termíne v Senci.

Pre menšie zranenie nefiguroval v nedeľnom ligovom dueli proti Opave na súpiske Slavie, voľno dostal aj v pondelok po pripojení sa k národnému tímu.

"V Prahe som absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou, lepší sa to každým dňom. Dnes ešte budem mať voľnejší program, od utorka by som sa chcel pripojiť k spoluhráčom. Pred dvoma rokmi by mi po operácii členka ani vo sne nenapadlo, že tu dnes budem stáť. Tvrdá práca sa však vyplatila," dodal Hromada.

Bývalý mládežnícky reprezentant si veľmi váži šancu nasať atmosféru v národnom A-tíme a nie je vylúčené, že si v ňom odkrúti aj ostrý debut.

"Ťažko povedať, tieto rozhodnutia robia tréneri. Ja som tu na to, aby som bol pripravený. Určite by som bol za každú minútu vďačný a rád. Cítim sa v tomto kolektíve veľmi dobre, je pre mňa cťou byť v kabíne s hráčmi, ktorí toho vo svojich kariérach dosiahli veľmi veľa."

Arsenal je jeho obľúbený tím

Jeho Slavii sa momentálne mimoriadne darí. Vedie českú ligu a tiež postúpila už do štvrťfinále Európskej ligy.

"Vždy sme fyzicky veľmi dobre pripravení na súperov. Navyše sme v kabíne skvelá partia a držíme všetci spolu. Každý z nás 'maká' pre tím. To je najväčšia zbraň, plus tréner Trpišovský, ktorý je veľký odborník a futbalom žije 24 hodín denne," vysvetľoval Hromada.

Osemfinálový zápas s Glasgowom Rangers priniesol viaceré incidenty na ihrisku ale aj mimo neho.

"Postupom cez Glasgow Rangers sme dosiahli veľký úspech pre celý český futbal. Trošku tie incidenty zo záveru zápasu a tvrdá hra Rangers skalili našu radosť z postupu, ale to nič nemení na tom, že sa nám podaril obrovský úspech," hovorí.

"Vo štvrťfinále nás čaká úžasný dvojzápas a veľmi silný súper. Arsenal je môj obľúbený klub, o to viac sa teším," uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Postup cez Glasgow? Teraz nás čaká môj obľúbený tím, vraví Hromada