1. FC Norimberg už Nemecký pohár neobháji

SITA|1. nov 2007 o 10:03

FRANKFURT 1. novembra (SITA, AP) - Už v 2. kole tohtosezónnej edície Nemeckého pohára vo futbale sa musel s myšlienkou na obhajobu prvenstva v DFB-Pokali rozlúčiť 1. FC Norimberg. Bavorský klub, v drese ...

FRANKFURT 1. novembra (SITA, AP) - Už v 2. kole tohtosezónnej edície Nemeckého pohára vo futbale sa musel s myšlienkou na obhajobu prvenstva v DFB-Pokali rozlúčiť 1. FC Norimberg. Bavorský klub, v drese ktorého pôsobí aj dvojica slovenských reprezentantov Marek Mintál a Róbert Vittek, totiž v stredu nestačil na druholigový tím Carl Zeiss Jena, ktorému podľahol v jedenástkovom rozstrele 4:5. Zápas, v ktorom Norimberčania dvakrát viedli, skončil po riadnom hracom čase 1:1 a po predĺžení 2:2, keď vyrovnávajúci gól zo strany domácich hráčov prišiel až v 114. min. Mintál odohral v stredu celých 120 minút a bol úspešný aj v spomínanom rozstrele zo značky pokutového kopu, Róbert Vittek do hry pre zranenie zasiahnuť nemohol.

V zostávajúcich stretnutiach sa presadili favoriti. Minuloročný finalista Nemeckého pohára a úradujúci majster zo Stuttgartu sa síce potrápil s Paderbornom, no postup zariadil dve minúty pred vypršaním nadstaveného času reprezentačný kanonier "Nationalelf" Mario Gomez, keď predtým dokázal VfB prehospodáriť dvojgólový náskok. V súboji lídrov dvoch najvyšších nemeckých súťaží bol úspešnejší ten z I. bundesligy Bayern Mníchov, ktorý zdolal Borussiu Mönchengladbach zásluhou dvoch gólov Toniho a jedného presného zásahu Kloseho 3:1. Po suverénnom víťazstve 4:0 nad Duisburgom ide ďalej aj Werder Brémy. Ďalšími dvoma postupujúcimi prvoligistami sa v stredu stali Borussia Dortmund a Hamburger SV po triumfoch nad Eintrachtom Frankfurt (2:1), resp. Freiburgom (3:1).


Nachádzate sa tu:
Domov