Reprezentácia SR "A" muži

Talentovaný Kristián Medoň má za sebou debut v reprezentačnom seniorskom tíme

4. sep 2021 o 22:31

Do sveta futsalu ho priviedli tréneri Lukáš Vrbovský a Jakub Harčár. Futsal začať hrať v juniorke Prešova a postupne prešiel až k mužom.

Slovenskí futsaloví reprezentanti ďakujú divákom po zápase proti Maroku, ktorý prehrali 1:4.
Slovenskí futsaloví reprezentanti ďakujú divákom po zápase proti Maroku, ktorý prehrali 1:4. (Autor: Vladimír Hindra)

Na východe Slovenska ho naučili všetko, čo na začiatok mladý futsalista potrebuje. "Som im zato nesmierne vďačný. Hrával som v Prešove ako som už spomínal a momentálne budem začínať tretiu sezónu v Poľskej ekstraklase za tím Red Devils Chojnice."

Skúsenosti si priniesol do seniorského Á-čka z juniorských reprezentácií. Zahral si vo všetkých mládežníckych reprezentáciach od U-17 až do U-21. "Koľko gólov som strelil, to presne neviem, ale myslím, že to môže byť okolo čísla 15."

"Môj debut si dobre pamätám, bol to október 2017 v Ostave proti domácemu Česku v kategórii U-17. Na zápas spomínam dobre, pretože bol to víťazný debut a hralo sa mi dobre," povedal pre náš web talentovaný mladý futsalista.

Futsaloví reprezentanti na tréningu počas podujatia Pre-World Cup Futsal Days v bratislavskej športovej hale Elán.
Futsaloví reprezentanti na tréningu počas podujatia Pre-World Cup Futsal Days v bratislavskej športovej hale Elán. (Autor: Vladimír Hindra)

Pozvánka do reprezentácie ho veľmi potešila. "Som za ňu veľmi vďačný, že tréner mi dal šancu, predsa len takáto pozvánka do Á-čka neprichádza každý deň. Verím, že trénera nesklamem a ukážem sa najlepšie ako sa bude dať."

Ako by chcel splniť svoje ciele? "Pracovať na sebe, každým tréningom a zápasom napredovať. Dostať sa do nejakej poprednej ligy a dobrého tímu," povedal pre futsalslovakia.sk Kristián Medoň.

"Zraz prebieha super. Zišla sa tu dobrá partia, je tu dobrá atmosféra a to je veľmi dôležité. Čo sa týka tréningov, tak všetko je na vysokej úrovni, takže sa mi veľmi páčia. Teším sa, že som tu s najlepšími hráčmi na Slovensku a môžem sa od nich učiť."

Po reprezentačnom zraze sa vracia spať do Poľska. "Na tento rok môj klub si dal cieľ skončiť niekde v strede tabuľky. Verím, že sa nám to podarí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: