NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Preview 10. kola Varta Futsal ligy: Makroteam hostí Banskú Bystricu, Lučenec cestuje do Nových Zámkov

Dušan Dobšovič|7. dec 2019 o 00:00

Po reprezentačnej prestávke pokračuje najvyššia slovenská súťaž Varta Futsal liga, a to dvomi zápasmi desiateho kola. Stretnutie medzi MŠK Žilina a Futsal Team Levice sa uskutoční až 4. januára 2020. Veľmi dôležitý zápas pre ďalší vývoj súťaže sa hrá v Žiline, kde Makroteam privíta Banskú Bystricu.

ŠK Makroteam Žilina – MIBA Banská Bystrica

Začiatok zápasu: 7.12.2019 o 18:00
Miesto: ŠH Rosinky, Žilina (kapacita: 300)
Rozhodujú: Polomský, Budáč, Nemček

Makroteam v tejto sezóne zatiaľ nepodáva najpresvedčivejšie výkony a to aj proti slabším súperom. V posledných dvoch kolách prehral proti silným tímom. Nestačil 2:6 v derby na MŠK Žilina a 2:8 nad Mimelom Lučenec, predtým ale v dvoch prípadoch čelil nováčikom. Poriadne sa natrápil v Nových Zámkoch, nad ktorými vyhral iba veľmi tesne 3:2 gólom Michala Škuleca zo záveru zápasu. Sedemkrát inkasoval v Prievidzi, avšak vtedy zabrala jedenásťgólová ofenzíva, ktorej kraľuje Andre Luiz De Lima Silva, zatiaľ dvanásťgólový najlepší strelec mužstva. Ten však bude v sobotňajšom zápase chýbať pre trest za červenú kartu z posledného zápasu. Makroteamu patrí v tabuľke štvrté miesto so štyrmi výhrami a piatimi prehrami. Skóre 49:47 vyjadruje tretiu najlepšiu ofenzívu, no aj tretiu najhoršiu defenzívu, ktorú majú horšiu len nováčikovia z Nových Zámkov a Prievidze.

MIBA Banská Bystrica mala v poslednom trinástom kole, ktoré sa hralo pred reprezentačnou prestávkou, voľno, takže tím zo stredného Slovenska naposledy nastúpil proti Prievidzi, tú porazil jasne 8:0. Fanúšikom sa teda revanšoval za dve prehry. Tá na palubovke MŠK Žilina sa dala zniesť, avšak v Leviciach bol návrat bez bodov poriadne prekvapivý. Tím spod Urpína sa nachádza na treťom mieste so ziskom trinástich bodov, na druhý MŠK Žilina ich stráca šesť. Zverenci trénerov Majlinga s Bačom zatiaľ štyrikrát vyhrali, raz remizovali a trikrát prehrali. Skóre 40:32 hovorí, že MIBA má štvrtú najlepšiu ofenzívu a tretiu najlepšiu defenzívu. Filip Rafanides je so štrnástimi gólmi najlepším strelcom Varta Futsal ligy. Dvanásťkrát sa trafil Matúš Kyjovský.

MŠK MAYERSON Nové Zámky – Mimel Lučenec

Začiatok zápasu: 7.12.2019 o 19:00
Miesto: Športová hala Milénium, Nové Zámky (kapacita: 1100)
Rozhodujú: Bohun, Matula, Fischer

Novozámčania sa v minulom kole dočkali prvých bodov, keď v súboji nováčikov porazili 10:5 TNF Lions Prievidza. Predtým k nim ale tiež ďaleko nemali, pretože doma takmer šokovali ŠK Makroteam Žilina, ktorý dlho trápili, lenže nakoniec rozhodol Škulec a výhra putovala pod Dubeň. Ešte skôr sa zrodila v Leviciach prehra 5:10. Nové Zámky v doterajšom priebehu sezóny strelil v siedmich stretnutiach iba dvanásť gólov, v tom minulom teda pridali desať a dokopy majú 22. Aj tak je to najnižší počet medzi všetkými mužstvami. Marcel Marík, ktorý je v mladom veku kapitánom tímu, sa dokázal zapísať do streleckej listiny už šesťkrát, naposledy strelil hattrick. Posledné miesto tabuľky Novým Zámkom nepatrí, pretože Prievidza nemá ešte ani bod a skóre 26:90.

Zverenci Mariána Berkyho sa nachádzajú na prvom mieste tabuľky so ziskom 27 bodov, čo je po deviatoch odohratých stretnutiach najvyšší možný počet. Mimel doposiaľ všetky zápasy v prebiehajúcej sezóne vyhral s celkovým skóre 88:22. To znamená, že priemerne strieľa necelých desať gólov na zápas a inkasuje zhruba dva. Tieto čísla boli dlho oveľa lepšie, avšak priemer trochu pokazili posledné tri stretnutia, v ktorých Lučenec porazil 4:1 MŠK Žilina, 13:5 Prievidzu a 8:5 Levice. Proti „Šošonom“ strelil tím z južného Slovenska svoj najnižší počet gólov v tomto ročníku a od nováčika z Prievidze ich dostal najviac. Natrápil sa aj v spomínaných Leviciach. Predtým si však Mimel poradil 8:2 s Makroteamom. Mužstvo gólovo ťahá predovšetkým brazílski legionári Ricardo Camara a Matheus Ferreira Ribeiro, ktorí sú so štrnástimi presnými zásahmi aktuálne najlepšími strelcami tímu a spoločne s Filipom Rafanidesom z Banskej Bystrice aj celej ligy. Jedenásťkrát sa trafil Rafael Durval Da Costa Lira.

Tabuľka strelcov Varta Futsal ligy

  1. Filip Rafanides (MIBA Banská Bystrica), Matheus Ferreira Ribeiro, Ricardo Camara (obaja Mimel Lučenec) po 14 gólov
  2. Matúš Kyjovský (MIBA Banská Bystrica), Andre Luiz De Lima Silva (ŠK Makroteam Žilina) po 12 gólov
  3. Rafael Durval (Mimel Lučenec) 11 gólov
  4. Jose Wellington Matias Torres (ŠK Makroteam Žilina) 10 gólov
  5. Matúš Ševčík (MŠK Žilina) 9 gólov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: