Aktuality

V Hornej Krupej sa zrodila spravodlivá remíza

Emanuel Cuninka|14. mar 2016 o 01:00

Derby zápas z VI. LIGY MEVA SPORT

V prvom jarnom kole na seba narazili mužstvá Hornej Krupej a Leopoldova. Oba celky sa po jesennej časti nachádzali na špici tabuľky a dnešný zápas mal prívlastok súboja o prvé miesto v tabuľke VI. Ligy Meva Sport.

Leopoldov sa v úvode stretnutia snažil byť aktívnejší, ale ako prvé udrelo mužstvo Hornej Krupej. V 5. minúte zahrával priamy kop z dobrej pozície Mikláš a skúsený hráč poslal loptu do horného rohu brány. Za tento gól si vyslúžil hodinky od firmy Fermat pre strelca prvého gólu v zápase. Domáci viedli 1:0 a pokračovali v aktívnej hre. V dobrej pozícií sa osamotený pred brankárom ocitol Šiška, ale jeho pokus išiel nad bránu.

Horná Krupá prebrala kontrolu nad zápasom a snažili sa hostí nepúšťať k lopte. Domáci postupne rozohrávali na svojej polovici a posielali na svojich útočníkov dlhé lopty za domácu obranu. Po jednej z týchto nakopnutých lôpt sa do úniku dostal Šiška a s prehľadom prekonal brankára Leopoldova. 2:0.

Keď sa už zdalo, že domáci si svoj náskok postrážia, prišiel priamy kop pre Leopoldov. Z pravej strany ho zahral Juraj Šuliman a napriek tomu, že si brankár Horný na loptu siahol, nedokázal ju vytlačiť mimo troch žrdí a bolo znížené na 2:1.

 

Do druhého polčasu nastúpili hráči Leopoldova nabudení. Tréner Bachňák zvolil hru na dvoch útočníkov a hostia sa začali tlačiť dopredu. Hrali veľmi behavý a útočný futbal, z ktorého boli domáci zaskočení. Väčšie gólové šance však neprichádzali. O strelu z diaľky sa pokúsil Harman, ale jeho pokus skončil tesne vedľa brány.

V 68. minúte sa Leopoldov dočkal vytúženého gólu a znovu to bolo z priameho kopu. Loptu si tentokrát postavil Švestka. Veľkú smolu mal brankár Horný, ktorý si opäť siahol na loptu, ale tvrdý pokus nedokázal zastaviť a bolo vyrovnané. 2.2.

Horná Krupá mala v druhom polčase smolu ešte raz. V 86. minúte Šiška síce prekonal hosťujúceho brankára, ale lopta sa dokotúľala tesne vedľa pravej žrde brankára Malého.

Kvalitný zápas sa tak skončil spravodlivou remízou a do konca súťaže ostáva všetko otvorené.

Ohlasy trénerov

Pavol Pavlús, Horná Krupá
“Naším úmyslom nebolo vybehnúť na súpera. Chceli sme skôr vyčkávať, ale k našej spokojnosti sme strelili dva rýchle góly. Je škoda, že sme následne inkasovali gól z priameho kopu, ktorý nemal byť. Rozhodca v tomto momente pochybil. Po góle sme sa prestali sústrediť a naša hra sa zhoršila.

Remíza je zaslúžená. V prvom polčase sme boli lepší my a v druhom polčase bol lepší súper. Videli sme veľmi kvalitný a technický zápas. Potvrdilo sa, že proti sebe nastúpili najlepšie mužstvá v lige a vzhľadom na to, že išlo o prvý zápas po dlhej prestávke, mohli sme sledovať výborný súboj.

Je škoda, že sme na konci nedokázali streliť gól. Boli sme k tomu veľmi blízko, ale s bodom sme spokojní. Máme svoje problémy, príprava nebola ideálna, ale verím, že časom sa to zlepší.”

Juraj Bachňák, Leopoldov
“Domáci nás v úvode prekvapili. My sme na nich chceli vybehnúť a diktovať tempo hry, ale nakoniec z toho boli dva inkasované góly v našej sieti. Našťastie sa nám podarilo rýchlo znížiť z priameho kopu a hra sa postupne vyrovnala.

Do druhého polčasu som hráčov poslal s cieľom útočiť. Zmenili sme taktiku a nasadili sme druhého útočníka. Naša snaha sa vyplatila a dokázali sme vyrovnať. S bodom sme určite spokojní. Zápas bol vyrovnaný a remíza je zaslúžená pre obe mužstvá.”

Góly: 5. Mikláš, 23. Šiška – 28. Šuliman, 68. Švestka

Najlepší hráči zápasu: Michal Šiška (Horná Krupá), Ľuboš Švestka (Leopoldov)

Zostavy

Horná Krupá: Milan Horný – Pavol Zázik, Michal Šiška, Marek Krchnár, Peter Strečanský, Mário Nemček (79´Marek Ryšavý), Stanislav Holič, Boris Mikláš, Ľubomír Heteš, Richard Gašparík, Juraj Boledovič (90´Marek Kobetič)

Leopoldov: Štefan Malý – Marek Gatci, Juraj Bachňák (65´Stanislav Lukáčik), Jozef Beko, Ľuboš Švestka, Stanislav Piovarči, Denis Ajpek, Lukáš Tvrdý (90´Juraj Pobjecký), Juraj Šuliman, Roman Kavuliak, Mário Harman

Meva Sport

Súvisiaci obsah