Aktuality

Uvidíme, čo nás čaká v VII. lige, no druhé husle určite hrať nemienime

Emanuel Cuninka|17. máj 2016 o 02:00

Momentálne najlepší strelec VIII.ligy SELECT, Jozef Izakovič, má na konte už 20 presných zásahov a aj vďaka jeho gólom si mužstvo Špačiniec v predstihu zabezpečilo prvú postupovú priečku

Jozef, pred sezónou si prišiel z Jaslovských Bohuníc domov do Špačiniec. S akými cieľmi si prichádzal?

Moje ciele boli len tie najvyššie, čiže postúpiť a baviť sa futbalom tam, kde som doma, kde mám kamarátov a super spoluhráčov.

Stihol si už nastrieľať 20 súťažných gólov, čo znamená, že si momentálne najlepším strelcom nielen svojho tímu, ale i celej súťaže. Čomu za to vďačíš?
Tak v prvom rade som veľmi rád, že to tam padá, určite každého ofenzívneho hráča poteší ak je gólový, no teší ma najmä fakt, že sa darí tímu. Sme dobrá partia, za góly vďačím celému tímu a samozrejme aj trénerovi, ktorý vkladá do mňa dôveru.

Ako sme už naznačili, postup do vyššej súťaže už máte istý. Máte v tíme špeciálne ciele na zvyšné zápasy?

Sme radi, že sme to dotiahli do stanoveného cieľa. Zvyšné zápasy si užijeme tak ako aj tie predchádzajúce. Uvidíme, čo nás čaká v VII. lige, no druhé husle určite hrať nemienime.

Máš 19 rokov, momentálne najlepší strelec súťaže, aké sú tvoje ďalšie plány? Chystáš sa zotrvať v Špačinciach alebo sa poobhliadneš po novej výzve?
Zatiaľ nemám žiadne plány, uvidím čo bude u nás doma. Sme super partia, mám tu všetko čo potrebujem, cítim sa tu dobre, takže v podstate nevidím dôvod na odchod a zrejme teda zostanem.

 

oslavná foto z kabíny bezprostredne po zabezpečení si postupu

To boli slová lídra streleckej sily Špačiniec, no ako hodnotí doterajšie počínanie mužstva tréner Peter Mrva?

Cieľ mužstva bol jednoznačný - postup. Mužstvo bolo doplnené iba dorastencami, ktorí dostali dôveru v základnej zostave. Od zápasu k zápasu sme sa dostali na terajšiu hranicu 50 bodov, ktoré nám štyri kolá pred koncom súťaže zaručujú postupovú istotu. Svoju suverenitou v tomto ročníku sme len potvrdili, že minuloročné vypadnutie bolo nešťastné. Doplatili sme na absencie niektorých kľúčových hráčov v rozhodujúcich zápasoch. 
Dnešné mužstvo je vyrovnané, útočne zamerané so solídnou defenzívou. Samozrejme máme aj individuality, no títo jedinci dokázali svoju hru podriadiť v prospech celého tímu. Pevne verím, že mužstvo zostane pokope a vhodným doplnením ešte zvýšime jeho silu, aby hralo dôstojnú rolu v budúcom ročníku VII. ligy.

Súvisiaci obsah