Aktuality

Dolný Lopašov bude o postup bojovať

Emanuel Cuninka|3. jún 2016 o 02:00

O tom, či chcú zvíťaziť a bojovať o postup nám porozprával tréner Ladislav Palkech

Do konca sezóny nám zostávajú už len dva zápasy a v jednotlivých súťažiach sa nám vykryštalizovali víťazné mužstvá, ktoré majú viacbodový náskok v tabuľkách. Za MEVA SPORT VI. Ligu sú víťazným mužstvom TJ Družstevník Horná Krupá s 12-bodovým náskokom, za SWAN VII. Ligu víťazia TJ Družstevník Voderady so 16-bodovým náskokom, za SELECT VIII. Ligu sú to TJ Družstevník Špačince, taktiež so 16-bodovým náskokom a za GIVOVA VIII. Ligu sú víťazným mužstvom OŠK Moravany nad Váhom s 10-bodovým náskokom. V poslednej ALNA VII. Lige o víťazovi ešte nie je rozhodnuté. Karty v rukách drží TJ Družstevník Dolný Lopašov, ktorého od víťazstva delí jediný výherný zápas.  O tom, či chcú zvíťaziť a bojovať o postup nám porozprával tréner Ladislav Palkech.

 

V minulých sezónach sa Dolný Lopašov umiestňoval na vyšších miestach tabuľky, v sezóne 2013/2014 to bolo 2. miesto, v sezóne 2014/2015  4. miesto. Momentálne ste na čele tabuľky a postupu šliapete na krk. Ako by ste zhodnotili priebeh sezóny?

Sezónu ako celok vám nemôžem zhodnotiť, keďže do klubu som prišiel trénovať až v januári. Mužov dovtedy trénoval Branislav Hečko, ktorý ma oslovil s touto možnosťou, ktorú som prijal. Predtým som pôsobil ako asistent trénera Vladimíra Hornáčka v Trebaticiach, odkiaľ aj pochádzam. Po jesennej časti sezóny boli na prvom mieste v tabuľke Koplotovce a naším najväčším cieľom bolo zdolať ich, čo sa nám aj podarilo, keďže začali „pokryvkávať“ a prehrali pár zápasov. Taktiež sme ich chceli potrápiť pri vzájomnom zápase v 22. kole a strelili sme do ich brány 8 gólov. Až takýto dobrý priebeh zápasu sme nečakali.

 

Do konca sezóny zostávajú dva zápasy, Koplotovce, ktoré na vás strácajú sedem bodov, však odohrajú ešte tri zápasy, v ktorých prípadne ešte môžu zamiešať karty. Predstavujú pre vás hrozbu?

Hrozba je stále, pokiaľ majú nádej, ktorá zomiera posledná. Stať sa môže hocičo a taktiež môžeme aj my zakopnúť, ale ja tomu neverím. Budeme a hlavne chceme bojovať, chceme skončiť prvý a postúpiť. Za týmto cieľom si teraz pôjdeme.

Už v ďalšom zápase s OFK Kľačanmi si môžete zaručiť postup. Bude to pre vás ťažký zápas?

Každý zápas je vo svojej podstate ťažký, ale my si jednoznačne pôjdeme za víťazstvom. Chceme rozhodnúť už teraz, čím skôr, tým lepšie. Nechceme toto rozhodnutie nechať na posledný zápas s Madunicami, nebolo by to dobré ani kvôli psychike hráčov, v tíme by bola nervozita a chceme vyhrať doma, aj naši fanúšikovia si to zaslúžia.

 

Áno, vašou výhodou môže byť práve to, že zápas odohráte na domácej pôde a hovorí sa, že diváci sú dvanástym hráčom tímu. Platí to aj vo vašom prípade? Pomáha vám podpora fanúšikov?

Určite áno. Hlavne nám pomohla ich podpora pri zápasoch s Pečeňadmi kde sme vyhrali 0:2 a Bojničkami kde sme vyhrali 2:3. Toto boli pre nás ťažšie zápasy. Bolo cítiť, že fanúšikovia stoja za nami, sú nám veľkou oporou. Veľa ich cestuje s nami na zápasy von, dokonca na niektorých zápasoch bolo viac fanúšikov Lopašova ako domácich. Za túto podporu im ďakujeme.

 

Ak sa vám podarí vybojovať si postup využijete túto šancu?

Áno, určite budeme chcieť postúpiť. Chceme vyskúšať vyššiu súťaž, aby sme vedeli o čom to je.

 

V prípade, že postúpite do vyššej súťaže, budete premýšľať nad posilnením kádra, či hovoriť o tom je ešte priskoro?

Je to ešte priskoro a skôr je to otázka na funkcionárov klubu. Ale určite je kolektív chalanov dobrý, sme súdržní.  V takýchto kolektívnych športoch ako je futbal je dôležitá sila kolektívu, ktorá sa u nás prejavila hlavne teraz na jar. Všetci máme rovnaký cieľ a ťaháme za jeden povraz.

 

Bude na konci sezóny prebiehať aj oslava?

Jasné, bude, nech už to dopadne akokoľvek, pre nás je to úspech, ktorý si zaslúži oslavu. Niektorí hráči, aspoň čo som započul na tréningoch, plánujú aj dovolenky, keďže sa posledný zápas hrá v nedeľu. 

Súvisiaci obsah