TRÉNER SA VRÁTIL

Ján Fenčák|10. nov 2016 o 01:00

Sedmičky v okresnej tabuľke patria futbalistom Drienova

(jm) – Zaujímavý je pohľad na aktuálnu štrnásťčlennú tabuľku najvyššej okresnej súťaže ObFZ Prešov. Presne v jej strede, teda na siedmom mieste, sú futbalisti FK Drienov. Na konte majú sedem víťazstiev a sedem prehier, ako jediný celok ani raz neremizovali. Skóre vzácne vyrovnané – 30:30. Toto všetko platí po ich poslednom vystúpení na ihrisku lídra v Kamenici, kde sa mimochodom stretli „čerstvý“ nováčik s minuloročným. Domáci vyhrali 3:1, skórovali dvakrát Martin Dinis a Kamil Seman, čestný úspech hostí zariadil Jakub Korem.

Bez striedania

Nedali sme šance, rozhodca nám neuznal jeden gól a neodpískal penaltu, ktorá podľa mňa mala byť. Zápas to bol skôr remízový,“ uviedol tajomník FK Drienov Marek Timko. Na druhej strane priznal, že góly padajú po chybách v obrane a tak to bolo aj v ich prípade. Zaujímavosťou tiež bolo, že hoci mali hostia na lavičke náhradníkov bohaté zastúpenie, nikto z piatich „čakateľov“ sa však na ihrisko nedostal, hoci od 47. minúty bolo 2:1 a priestor na zmeny v zostave . M. Timko túto skutočnosť nekomentoval, „je to vec trénera, do toho sa nestarám,“ odpovedal skôr diplomaticky. Apropo, v Drienove začal sezónu na poste kormidelníka Peter Mižák, no čo bolo, už teraz neplatí. Podľa nášho spolubesedníka sám požiadal o uvoľnenie už po druhom kole po stretnutí v Toryse, ktorý Drienovčania prehrali 1:3. Nahradil ho Miroslav Longauer, v ktorého prípade ide vlastne o návrat k A mužstvu po krátkom čase. Práve on ho doviedol pred necelými dvomi rokmi k postupu na 6. ligy a trénoval ho aj vlani.

Veľa dali aj dostali

Drienov prehral v tejto sezóne jediný domáci zápas, práve s Kamenicou 0:1 – hneď v prvom kole. Na margo vzácne vyrovnaného skóre 30:30, M. Timko poznamenal: „Zbytočná prehra v predposledných Chmiňanoch 1:3, debakel v Pečovskej Novej Vsi 0:7. Na druhej strane nečakané ale o to príjemnejšie víťazstvo 3:0 v Rožkovanoch. Veľa gólov sme dali aj dostali. Slabšiu defenzívu majú už len posledné Petrovany. A útok - iba my a Hermanovce sme dosiahli tridsaťgólovú métu. Čo dodať... Máme za sebou takú zvláštnu jeseň, v nedeľu nás čaká súboj v Toryse. Keď nebude do nedele pršať, možno je šanca, že to nebude futbal na blate, ako naposledy v Kamenici,“ dodal M. Timko.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: