ŠPICA TABUĽKY SA NEMENÍ

Ján Miroľa|24. aug 2020 o 00:00

Po troch kolách 6. ligy ObFZ Prešov

(jm)-Máme za sebou tri okresné futbalové nedele, ktoré zatiaľ nič nenarušilo a ani neprerušilo – chvalabohu. V najvyššej súťaži ObFZ Prešov sa vytvorila tabuľka, ktorá je v niečom veľmi podobná tej po jeseni predchádzajúcej nedokončenej sezóny 2019/2020.

Nikomu asi netreba pripomínať, kto bol vtedy na čele. Nováčik z Brezovičky si počínal naozaj rutinérsky a zdá, že pomer síl medzi ním a ostatnými súpermi sa veľmi nezmenil. Na druhom mieste sú Hermanovce, ktoré pred necelým rokom tiež „zimovali“ v hornej polovici pelotónu a to isté platí o tretích Rožkovanoch a štvrtej Terni. Čo sa týka spodných priečok, Dubovica, Gregorovce, Uzovský Šalgov a Šarišské Sokolovce, tieto tímy tam boli vtedy a aj teraz. Či ide o podobu tabuľky, ktorá sa v ďalšom priebehu sezóny 2020/21 bude meniť len málo, alebo sa obráti naruby, o tom je predčasné písať, radšej sa dáme prekvapiť...

Pravdou však je čo už bolo naznačené, že vedúca Brezovička si takpovediac ide svojou cestou. Tri zápasy premenila na tri víťazstvá (doma s Gregorovcami 4:0, s Chmiňanmi 3:0, v Uzovskom Šalgove 3:0). Obrana TJ Sokol zatiaľ neinkasovala, no jej brankárska jednotka Štefan Michalek o šnúre 270 minút bez obdržaného gólu hovoriť nemôže, lebo v Uzovskom Šalgove chytal (aj s kapitánskou páskou na rukáve) Peter Ištoňa. Zaujímavosťou tiež je, že presne polovicu strelených gólov Brezovičky zaznamenal zatiaľ najlepší strelec súťaže Martin Strelec. Pre spresnenie, päť gólov vsietil aj Pavol Majerník z Nemcoviec.

Ako už bolo napísané, na druhom mieste sú po troch kolách Hermanovce. Už iba tie sa môžu pochváliť tým, že nestratili ani bod. Od zápasu k zápasu sa zlepšujú v ofenzíve (doma s Pečovskou Novou Vsou 2:1, v Gregorovciach 3:1, doma s Uzovským Šalgovom 4:3). Pohároví „hriešnici“, ktorí sa sami pripravili o finále obľúbenej letnej súťaže, sa snažia vyžehliť si to u svojich fanúšikov v dlhodobej súťaži. Zatiaľ im to vychádza, no uvidíme, čo bude po najbližšej nedeli, kedy sa predstavia v Chmiňanoch. Všetci totiž vieme, že... A už teraz sme vo veľkom očakávaní.

A ešte o jednom mužstve sa zmienime, aby sme takpovediac skompletizovali stupne víťazov. FK Rožkovany začali sezónu bezgólovou remízou v Chmiňanoch, v druhom kole zdolali rozdielom triedy Šarišské Sokolovce 3:0. Včera získali body tam, kde to, treba priznať, niektorí ich fanúšikovia veľmi nečakali. Vo Vyšnej Šebastovej však pripravili domácim nečakaný úder v podobe gólu v poslednej minúte prvého polčasu a aj vďaka nemu zvíťazili u súpera 2:1.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: