Aktuality

PRIŠLI A VYHRALI

Martin Klovanič|23. feb 2017 o 01:00

Dňa 19.2.2017 sa uskutočnil v basketbalovej hale T18 Ružomberok, II. ročník futsalového  turnaja rozhodcov, o pohár predsedu Komisie rozhodcov Stredoslovenského futbalového zväzu (SsFZ). Po predošlom ročníku turnaja sa tohtoročné osadenie turnaja zložilo z 9-tich oblastných futbalových zväzov SsFZ a pozvanie prijalo mužstvo rozhodcov z VsFZ, ktoré zaokrúhlilo počet účastníkov na 10.

Družstvo VsFZ úspešne reprezentovali aj kmeňoví rozhodcovia nášho ObFZ Prešov a to Jaroslav NOSÁĽ, Peter KNAP, Denis HAVIRA, Peter ZIEMBA, ktorých doplnili Jakub EPERJEŠI (ObFZ Košice – okolie), Dávid CAPÍK ( ObFZ Vranov na d Topľou),  Pavol GREŠKO, Ján GREŠKO, Milan RUŠČANSKÝ (všetci ObFZ Humenné). Samotný priebeh turnaja nám priblížil organizátor Ján Rojček.    

10 tímov odohralo v prvej časti turnaja v dvoch päťčlenných skupinách systémom každý z každým, pričom prvý dvaja postupovali do semifinále a ostatné mužstvá hrali o umiestnenie. Družstvo rozhodcov VsFZ hralo v skupine Jána Tomčíka s ObFZ Banská Bystrica 6:4, ObFZ Lučenec 2:1, ObFZ Žiar nad Hronom 8:1 a s ObFZ Zvolen 2:5.

Po zápasoch v skupinách sa do semifinále prebojovala štvorica z oblastného futbalového zväzu Lučenec, Dolný Kubín, Martin a VsFZ. Po tesných víťazstvách Dolného Kubína  nad Lučencom a VsFZ nad Martinom(3:0), finále prinieslo vyvrcholenie turnaja ako sa patrí, po nerozhodnom priebehu 1:1, keď už sa zdalo, že o víťazovi rozhodnú až kopy zo značky pokutových kopov, mužstvo VsFZ vsietilo rozhodujúci gól 20 sekúnd pred koncom hracieho času a tým získalo prvenstvo na turnaji. V zápase o tretie miesto  zvíťazilo mužstvo ObFZ Martin nad mužstvom ObFZ Lučenec 3:1.

II. ročník futsalového turnaja rozhodcov skončil nad očakávania. Výkony rozhodcov boli po fusalovej stránke na veľmi slušnej úrovni. Za tie najlepšie boli ocenení Martin Herdel (ObFZ DK) ako najlepší hráč turnaja, najlepší strelec Erik Gemzický (ObFZ BB) s 11-timi gólmi, najlepší brankár Štefan Polomský (ObFZ LC). Za najkrajší moment turnaja bol ocenený Peter Ziemba (VsFZ), keď nádhernými nožničkami takmer rozvlnil sieť, gól síce nedosiahol ale divákov tento moment zdvihol zo stoličiek. Cenu za najstaršieho aktívneho účastníka turnaja si odniesol Milan Náther (ObFZ MT), ktorého výkon aj vo svojich 56-tich rokoch, bol nositeľom kvality svojho mužstva.  Dávid Capík (VsFZ), bol odmenený po ukončení turnaja cenou fair – play, organizátori takto ocenili jeho úžasnú férovosť  voči súperom, rozhodcom a spoluhráčom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: