Novinky - články

Konečne sme sa dočkali reštartu amatérskych súťaží.

18. máj 2021 o 15:00

VV ObFZ na zasadnutí vo štvrtok 13.5. prerokoval informácie z tlačovej besedy štátneho tajomníka pre šport pána Husára o spustení športových podujatí od 15.mája a prehodnotil všetky pre a proti reštartu súťaží na oblasti.

Ak by sa spustili súťaže podľa p.Husára je dobré, aj na základe odporúčania SFZ, pokračovať v súťažnom ročníku 2020/2021 tak, aby sa mohli vyhlásiť víťazi jednotlivých súťaží aj základe novelizovaného súťažného poriadku - uviedol na začiatku rokovania predseda ObFZ Marcel Eperješi a pokračoval - Samozrejme by sa dohrávala len jesenná časť súťažného ročníka to znamená 11, 12 a 13 kolo resp. 2.triedy, tak , aby boli odohrané 50% plánovaných stretnutí. A keďže máme rozohraný aj pohár o predsedu ObFZ, odporúčam v ňom pokračovať osemfinálovými stretnutiami. Všetky kolá by sa hrali len počas víkendu, nie v strede týždňa. Všetko však súvisí od podmienok vo vyhláške, ktorá má byť zverejnená v piatok 14. mája úradom verejného zdravotníctva.

Členovia VV sa s týmto návrhom stotožnili a pre podporu reštartu súťaže ďalej schválil preplácanie odmien delegovaných osôb v kategórii dospelých v sezóne 2020/2021 v plnej sume na náklady ObFZ, čo by znamenalo úsporu klubom v nemalej miere.

V tejto situácii pomôže aj SFZ a to materiálne, ale aj finančne na podporu mládeže. Materiálne zabezpečí klubom multifunkčné zariadenia a finančne sa bude podieľať 50% na odmenách delegovaných osôb v stretnutiach mládeže.

Na margo toho VV schválil do nového ročníka upustenie platby štartovného pre súťažný ročník 2021/2022, čo činí úsporu v I. triede dospelých 150€ a v II. triede 110€.

Na záver predseda ObFZ Marcel Eperješi skonštatoval " Reálne to vidím tak, že by sa osemfinále pohára mohlo odohrať ešte v posledný májový víkend a súťaž dohrať v mesiaci jún, no závisí to od podmienok stanovených v avízovanej vyhláške" 

Súvisiaci obsah