Oznamy

Zomrel legendárny obranca Vojtech Varadin

Rudolf Hupka|27. aug 2018 o 00:00

Smutná správa zasiahla futbalové Slovensko

Zomrel legendárny obranca Vojtech Varadin

Smutná správa zasiahla futbalové Slovensko. V sobotu 25. augusta zomrel vo veku 69 rokov po dlhej a ťažkej chorobe legendárny obranca Spartaka Trnava Vojtech Varadin.

Spartak Trnava mal vo svojej najslávnejšej ére vo svojom strede veľa skvelých hráčov. Jedným z nich bol aj Vojtech Varadin, ktorý so Spartakom získal v bývalej federálnej lige v rokoch 1968-1973 všetkých päť majstrovských titulov. Trnavský rodák pôsobil ešte v ČH Bratislava a tri roky aj v Slovane Bratislava, takže hral za dva najslávnejšie a najúspešnejšie slovenské kluby. V. Varadin už v tej dobe bol moderným typom ľavého obrancu s ofenzívnymi chúťkami. Za andelov odohral v lige 169 zápasov a strelil 11 gólov. Ďalších 21 štartov si pripísal v červeno-čiernom drese v európskych pohároch. Päťkrát nastúpil za reprezentáciu ČSSR.

,,Veľmi si vážim, že som obliekal dres Trnavy a Slovana, dvoch najlepších slovenských klubov. Samozrejme, najviac úspechov som dosiahol v Spartaku, ale na druhej strane Bratislava sa stala mojim druhým domov, lebo tu žijem už viac ako štyridsať rokov. Do Trnavy už len sem-tam zavítam, v Spartaku som však prežil nezabudnuteľné chvíle,“ povedal nám svojho času Vojtech Varadin.

začal v Rakúsku, potom postupne pôsobil niekoľkokrát v Slovane, pri mládeži, ale viedol aj béčko belasých. Ďalšími jeho zastávkami bola Petržalka, Inter, Veľké Leváre, Lamač a ŠK Devín. Bol aj asistentom Karola Marka v Příbrame, Banskej Bystrici a v Ostrave. Trénoval tiež mladších žiakov Dunajskej Lužnej a v Šamoríne bol šéfom mládeže.

S manželkou Annou mali dvoch synov, obaja išli v otcových stopách. Richard bol útočník, so Žilinou získal dva ligové tituly, Peter obliekal dres Levíc či Piešťan v čase, keď hrali druhú ligu.

Posledná rozlúčka s Vojtechom Varadinom bude v piatok 31. augusta o 13.30 h na Ružinovskom cintoríne v Bratislave.


Bratislavský futbalový zväz vyjadruje rodine zosnulého úprimnú sústrasť.

Česť jeho pamiatke!

Milan Valko, manažér komunikácie PR BFZ

Súvisiaci obsah