Oznamy

Výber ObFZ Bratislava-mesto U11 vyhral Attract Kerobaj 2017

Jozef Pavlík|2. feb 2017 o 01:00

Výber ObFZ Bratislava-mesto U11 vyhral Attract Kerobaj 2017

Víťazom 19. ročníka medzinárodného halového futbalového turnaja prípraviek U-11 Attract Kerobaj Cup 2017, ktorý sa konal dňa 28.1.2017 sa stal výber ObFZ Bratislava-mesto.Účastníci turnaja v bratislavskom Dome športu boli rozdelení do dvoch štvorčlenných skupín a podujatie malo opäť kvalitnú športovú a spoločenskú úroveň.

Účastníci turnaja: Skupina A: Výber ObFZ Bratislava – mesto, Výber Viedenský FZ, FC Nitra, AS Trenčín. 

Skupina B: Výber ObFZ Bratislava – vidiek, Výber MěFS Brno, MTK Budapešť, FK DAC 1904 Dunajská Streda.

Vystúpenie na turnaji zhodnotil tréner nášho výberu p.Radko Kohút.

V prvom stretnutí sme si zmerali sily s AS Trenčínom kde sme už v úvodných minútach inkasovali. Napriek nepríjemnému začiatku sa chalani dokázali otriasť a po niekoľkých pekných akciách dostať sa do vedenia 3:1. V záverečných minútach sme však poľavili a po niekoľkých zlých návratoch našich hráčov z útočnej polovice ihriska a tlaku Trenčína nás súperovi hráči prečíslovali a napokon aj gólovo potrestali. Stratili sme vedenie a napokon prehrali 3:4. 

Viedenský FZ bol našim druhým súperom v skupinovej fáze. Chalani nastúpili s vysokým nasadením a po niekoľkých pekných kombináciách a individuálnych prienikoch sme sa dostali do vedenia 3:1. Na záver sa súperovi podarilo znížiť náš náskok o jeden gól, no tentokrát sme sa nenechali obrať o tri body a tlak súpera sme ustáli. Zápas skončil 3:2.

V závere skupinovej fáze sme nastúpili proti technicky silnému mužstvu FC Nitra. Pokračovali sme vo vysokom nasadení. Boli akcie kde po niekoľkých rýchlych prihrávkach sme zakončovali do prázdnej brány súpera, čo svedčalo o tom aký pekný kombinačný futbal chalani predvádzali. Súper však rýchlo odpovedal na naše góly a možno aj pre horšie sústredenie sme neudržali ani raz vedenie dlhšie ako pár minút. Zápas skončil remízou 4:4 čo pre nás znamenalo druhé miesto v skupine a postup do semifinále. 

Naším semifinálovým súperom bolo MTK Budapešť, ktorý vo svojej skupine skončili na prvom mieste.  Zápas sa odohrával vo vysokom tempe a oba celky predvádzali veľmi kvalitnú a vyrovnanú hru. V riadnom hracom čase skončil zápas nerozhodne 2:2. Nasledoval penaltoví rozstrel kde ani jeden z našich hráčov nezaváhal a brankár nás podržal a chytil dve penalty. Konečný stav v penaltách bol 4:2 čo nám zaistilo postup do finále. 

Vo finále sme nastúpili proti výberu Brna. Finálový zápas sa na rozdiel od predchádzajúcich stretnutí hral nie na jeden ale dva polčasy. Naši chalani nastúpili do zápasu s veľkým odhodlaním a chuťou zvíťaziť. Hrali sme veľmi disciplinovane a to hlavne v obrannej fáze hry a aj preto sme súpera v prvom polčase nepustili do žiadnej vyloženej šance.Po niekoľkých úspešných akciách sme sa dostali do troj gólového vedenia. V úvodných minútach druhého polčasu nás súper dostal pod tlak a takmer nepustil na súperovu polovicu. Napriek tomu sme to ustáli a až v závere stretnutia inkasovali svoj prvý finálový gól na ktorý sme však odpovedali konečným štvrtým gólom. Konečný stav stretnutia bol 4:1. 

Celkovo hodnotím turnaj veľmi pozitívne. Vysoká kvalita družstiev zabezpečila futbal na vysokej úrovni a nám sa v ňom podarilo uspieť za čo som rád. Chalani predviedli kvalitné individuálne ale hlavne kolektívne výkony s vysokým nasadením, dávali do zápasov všetko svoje úsilie čo sa prejavilo na konečnom umiestnení. 

Súvisiaci obsah