MŠK Námestovo

MŠK Námestovo

Futbalnet

BULLETIN K ZÁPASU 3. KOLA SLOVNAFT CUPU

22. sep 2021 o 18:16

Pre tých, ktorým povinnosti nedovolili byť na stretnutí 3. kola Slovnaft cupu Námestovo - Pohronie, pripájame zápasový spravodaj.

Bulletin NO - Pohronie.docx.pdf

Súvisiaci obsah

  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › DOHRÁVKA 7. KOLA
    17.11.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › DOHRÁVKA 7. KOLAPosledné vystúpenie v roku 2023 bolo pre domáci kolektív veľmi dôležité. Predovšetkým z toho dôvodu, že malo čo povedať do konečného poradia po prvej polovici aktuálneho súťažného ročníka. Zároveň išlo o premiérové vystúpenie nášho mužstva na vynovenej umelej tráve v III. lige Východ. Počasie tomuto duelu neprialo, čo sa ale dá pochopiť, keďže v novembri už lepšie ani nemožno očakávať. Poveternostné podmienky však mali oba tímy rovnaké. Prvý polčas vyšiel lepšie domácim, druhý zase hosťom. Zatiaľ čo Námestovčania svoje šance v úvodnej časti stretnutia nevyužili, Šarišania po obrátke dvakrát gólovo udreli. Celkovo boli Lipany smerom dopredu odvážnejšie, aktívnejšie a čo je najdôležitejšie, aj efektívnejšie. To, čo sa o nich vedelo, potvrdili aj na hracej ploche. Zohratosť, dobrá kondícia, technická vyspelosť i snaha o časté zakončovanie zdobili celok v zeleno-bielych dresoch. U hostiteľov to až také ideálne nebolo. Absentovala u nich najmä väčšia túžba po víťazstve a častejšie ohrozovanie brány súpera. Jednoducho, hosťujúca Odeva sa ukázala ako skúsenejšie mužstvo, ktoré vedelo v pravý čas zabrať a skórovať. Po tomto súboji sme si teda svoje gólové ani bodové konto nevylepšili a zostávame v horšej polovici priebežného poradia, aktuálne na 11. priečke spomedzi 15 účastníkov.
    17.11.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 3. KOLO
    19.08.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 3. KOLOV poradí tretie súťažné stretnutie pred vlastným publikom proti Lučencu zvládli Námestovčania na výbornú. A to nielen čo sa výsledku týka, ale potešili hlavne predvedeným výkonom. Od začiatku sa zahryzli do súpera. Bolo len otázkou času, kedy svoju hernú prevahu pretavia do gólových zápisov. Stredová formácia domácich bola neustále v pohybe, vytvárala šance a našli sa aj hráči, ktorí ich premieňali. Štyri presné zásahy boli odrazom diania na hracej ploche. Pokiaľ ide o držanie lopty, tak v tomto ukazovateli domáci MŠK doslova dominoval. Bolo vidno, že Hornooravcov futbal bavil. Dobrý kolektívny výkon tak opäť priniesol vytúžené ovocie v podobe ďalších troch bodov a druhého čistého konta. Námestovo sa tak pevnejšie usadilo v hornej polovici tabuľky, dokonca sa nachádza na tých najvyšších priečkach. Jav, ktorý musí tešiť každého správneho fanúšika tímu od Oravskej priehrady. Pevne dúfame, že dobrú formu zo začiatku sezóny potvrdia Rusnákovci už najbližšiu stredu v pohárovom zápase v Zubrohlave.
    19.08.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › DOHRÁVKA 28. KOLA
    30.05.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › DOHRÁVKA 28. KOLAKvôli svadbe pravého obrancu Martina Buckulčíka sa Námestovčania dohodli so súperom z Gemera na náhradnom termíne odohratia zápasu. Rimavská Sobota, ktorá je farmou fortunaligistu z Ružomberka, sa nachádza v lepšej polovici tabuľky. Mohla tak hrať uvoľnene aj bez podpory futbalistov z Liptova. Naopak, Námestovčania musia zbierať body, kde sa len dá. Bez ohľadu na silu súpera a dejisko zápasu. Z juhu stredného Slovenska preto v žiadnom prípade nechceli odchádzať s prázdnymi rukami. To sa im aj podarilo, no dosiahnutá remíza ich veľmi netešila. Boli blízko k výhre, no neuznaný gól v závere zápasu ich ešte dlho hneval. Pred domácim vystúpením proti Vranovu tak stále nemali treťoligovú definitívu pre budúcu sezónu. Hosťom chýbal ľavý stredopoliar Michal Pleva a najčastejšie nominovaní starší dorastenci Peter Hrkeľ s Matúšom Barutíkom. Naopak, zápasovú atmosféru nasáva medzi mužmi čoraz častejšie náhradný brankár z U19 Nicolas Serdel.
    30.05.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › DOHRÁVKA 21. KOLA
    12.04.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › DOHRÁVKA 21. KOLAV šiestom jarnom vystúpení proti Bardejovu podali námestovskí futbalisti opäť podpriemerný výkon. Dopustili sa viacerých, miestami až školáckych chýb. Tým len potvrdili, že ich dlhodobé umiestnenie tesne nad pásmom zostupu nie je dielom slabšej formy v niektorých zápasoch. Práve naopak, už druhý mesiac nedokážu prekročiť svoj tieň a pre súperov sa stávajú ľahkou korisťou. A to už aj v domácom prostredí, kde by mali nad kvalitatívne rovnocennými súpermi vyhrávať. Celok z horného Šariša sa síce nachádza v lepšej polovici priebežného poradia, no po jeseni výrazne omladil káder. Do Námestova pricestoval s viacerými 16- až 19-ročnými hráčmi, ktorí sa ale ponúknutej príležitosti nezľakli. Chýbajúce skúsenosti nahradili bojovnosťou a ukázali MŠK, že vyhovárať sa na mladý kolektív sa nevypláca. Bardejovčania ho mali v priemere ešte mladší. Domácim pre päť žltých kariet citeľne chýbal Jurina, pre zranenie Kubica a pre školské povinnosti Mäsiar. Na striedačke pre náhradníkov tak bol Hrubjak bez potrebnej zápasovej praxe, Stašák a traja starší dorastenci. Po polhodine odstúpil z hry pre zranenie Pleva. Prakticky v ani jednom súboji nedokáže byť mužstvo v kompletnom zložení.
    12.04.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › DOHRÁVKA 16. KOLA
    22.03.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › DOHRÁVKA 16. KOLANámestovských futbalistov nezastihol začiatok jarnej časti v dobrej forme. Herne ani výsledkovo sa nedokážu chytiť. Extrémne úzky káder je neustále nekompletný. Medzi náhradníkmi sú naďalej v drvivej väčšine len starší dorastenci, s ktorými sa pri mužoch v druhej polovici sezóny nerátalo, nakoľko sami zachraňujú II. ligu v kategórii U19. Realita je taká, že slovo záchrana začína byť aktuálne aj pre zverencov Mariána Beňadika. V troch majstrovských zápasoch v tomto roku získali chudobný jeden bod, aj ten doslova z hodine dvanástej v ostatnom domácom súboji proti Popradu. Namiesto toho, aby ukázali, že sú na tom lepšie ako ich tabuľkový sused, sa celý zápas trápili dobíjaním jeho brány. Ako spasiteľ sa opäť ukázal Martin Jurina, chválabohu, úspešný exekútor štandardných situácií. Naša koncovka je doslova žalostná. Ojedinelá, nepresná a takmer žiadna. Silné slová, no fakty zo zápasov nepustia.
    22.03.2023
  • ZIMNÁ PRÍPRAVA › SEZÓNA 2022/2023 › 3. ZÁPAS
    28.01.2023
    ZIMNÁ PRÍPRAVA › SEZÓNA 2022/2023 › 3. ZÁPASUž pred stretnutím sa vedelo, že oba celky nenastúpia v najsilnejšom zložení. Z tohto dôvodu museli siahnuť po hráčoch z vlastnej liahne. V drese Námestova sa v priebehu zápasu dostali do hry štyria starší dorastenci (Barutík, Gonšenica, Vorčák a Buliak), na strane Tvrdošína ich bolo šesť (Jašušák, Mika, Košarišťan, Bakoš, Kováč a Papp). Domáci zatiaľ absolvujú zimnú prípravu bez posíl. Piatoligista mal nové tváre v každej formácii. Tú najznámejšiu - Greššáka - v bráne, ktorý v minulej sezóne pôsobil v našom mužstve. Konečný výsledok nie je prekvapujúci, keďže medzi tímami je rozdiel dvoch súťaží. Avšak herne to z pohľadu MŠK nebolo stále ideálne. Zapríčinené je to aj užším kádrom, absenciou viacerých futbalistov (Ciceka, Jurinu, Plevu, Hrubjaka a Buckulčíka) i činnosťami, ktoré v stretnutiach zatiaľ nefungujú tak, ako by mali. Čas na nápravu stále je, no postupne sa kráti.
    28.01.2023
  • SLOVNAFT CUP › SEZÓNA 2022/2023 › 2. KOLO
    31.08.2022
    SLOVNAFT CUP › SEZÓNA 2022/2023 › 2. KOLOPo štyroch stretnutiach bez víťazstva v III. lige a jednej (povinnej) výhre v pohárovom súboji v Bitarovej si mohli hráči Námestova udobriť svojich fanúšikov ďalším úspešným stretnutím v Slovnaft cupe. Na pôde účastníka VI. ligy Stred, skupiny B ale sklamali na celej čiare a po jednoznačnej prehre sa musia teraz vyrovnať s tvrdou kritikou. Tá je, bohužiaľ, oprávnená, nakoľko ak sa stretnú tímy, ktoré delia až tri súťaže, tak hra a výsledok musia byť úplne iné. Nie je možné, aby bol v 35. minúte rovnaký priebežný stav 2:0 pre domácich, teda rovnako ako uplynulú nedeľu vo Fiľakove. Ak nedokážeme v zostávajúcich priebehoch zápasov vsietiť, čo i len kontaktný gól a pokúsiť sa minimálne o vyrovnanie, potom je čas zamyslieť sa, ako ďalej. Stretnutia v letných mesiacoch nám nastavili neúprosné zrkadlo pravdy, kde sa momentálne mužstvo nachádza. Zazneli hlasy, že kvalitou na úrovni V. ligy. Futbal sme však hrať nezabudli. Ako hlavná príčina súčasného stavu sa ukazuje chýbajúca hráčska kvalita na kľúčových postoch. Ak sa nám podarí tento problém vyriešiť, tak určite prídu lepšie výsledky. O tom sme pevne presvedčení a dúfame, že to nebude dlho trvať.
    31.08.2022
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › 3. KOLO
    21.08.2022
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › 3. KOLOŠtvrtú augustovú nedeľu cestoval námestovský MŠK v daždivom, nefutbalovom počasí na horný Zemplín. V jeho kádri už figuroval 22-ročný poľský legionár Straczek, no naďalej chýbali zranení Buckulčík, Kubica a Zuiev i do zahraničia odcestovaný stopér Jaššo. V predchádzajúcich dvoch kolách sme si na svoje konto pripísali iba jeden bod, a tak bolo potrebné k nemu pridať ďalší, v ideálnom prípade aj všetky tri. Je však dávno známe, že na východe republiky sa hrá veľmi ťažko, zvlášť keď chýba podpora z hľadiska. Pekná divácka návšteva hnala hostieľov dopredu, no tí nevedeli nájsť dlho recept na skórovanie. Hornooravcom sa to podarilo a zásluhou Wiśniewského išli do vedenia. Inkasovaný gól naštartoval domáci MFK až tak, že v rozpätí šiestich minút dokázal otočiť výsledok. Stále ale zostával priestor na vyrovnanie, no tesnú výhru si šťastní hostitelia už nenechali vziať. Škoda, druhý prehra o gól v tejto sezóne, no nevzdávame sa. Súťaž je dlhá a v hre ešte dosť bodov. Najbližšie sa ich pokúsime získať budúcu nedeľu vo Fiľakove.
    21.08.2022
  • SLOVNAFT CUP › SEZÓNA 2022/2023 › 1. KOLO
    10.08.2022
    SLOVNAFT CUP › SEZÓNA 2022/2023 › 1. KOLOKrátko po vstupe do treťoligových bojov mali Námestovčania povinnosti aj v rámci Slovenského pohára. Žreb im v úvodnom kole prisúdil Bitarovú - účastníka VI. ligy Stred, skupiny A. Favorit bol teda jasný, no herne a výsledkovo to doposiaľ stále nebolo podľa predstáv jeho priaznivcov. Napriek tomu bolo cieľom MŠK neponechať nič na náhodu a zabezpečiť si očakávaný postup do ďalšieho kola. Diváci videli až osem gólov. Našťastie, hostia z Oravy ich vsietili viac a mohli spokojne opäť preladiť na ligovú nôtu. Hetrikom sa blysol poľský legionár Wiśniewski. Pre zranenie chýbali Buckulčík, Kubica a Zuiev. Prvý štart medzi mužmi si zaknihol striedajúci starší dorastenec Fukas. V druhom kole Slovnaft cupu sa predstavíme opäť na ihrisku súpera. V stredu 24. augusta naberieme kurz Liptov, presnejšie Švošov.
    10.08.2022
  • LETNÁ PRÍPRAVA PRED SEZÓNOU 2022/2023 › 3. ZÁPAS
    22.07.2022
    LETNÁ PRÍPRAVA PRED SEZÓNOU 2022/2023 › 3. ZÁPASTretie nesúťažné stretnutie odohral námestovský MŠK na ihrisku súpera netradične v piatok podvečer. Predstavil na na ihrisku účastníka Majstrovstiev stredoslovenského regiónu v Bešeňovej. Po dvoch bezgólových dueloch chcel konečne ukázať lepšiu hru, častejšie zakončovať a zaknihovať si dobrý výsledok. Tieto ciele ale zostali v šatni. Herne nezaujal, opäť sa neradoval z gólu a prehral rozdielom triedy. Bohužiaľ, taká je súčasná realita nášho mužstva. Neteší nás to, no vieme, kde máme rezervy. Čas do začiatku súťaže sa kráti, preto neostáva nič iné, len v rámci možností skvalitniť káder, zlepšiť herný prejav a s odhodlaním sa pustiť do určite nesmierne náročných treťoligových bojov. Z nových hráčov zatiaľ zostávajú v tíme Zuiev, Hrubjak, Vyshnevskyi a Pleva, ku ktorým nedávno pribudli Slovík a Jurina.
    22.07.2022
  • II. FUTBALOVÁ LIGA › SEZÓNA 2021/2022 › DOHRÁVKA 23. KOLA
    13.04.2022
    II. FUTBALOVÁ LIGA › SEZÓNA 2021/2022 › DOHRÁVKA 23. KOLANámestovskí futbalisti majú opäť tzv. anglický týždeň. Uplynulú stredu ich čakala domáca dohrávka proti Bardejovu. Išlo teda o súboj, ktorý sa zvykne nazývať slovným spojením, že hrá jednooký so slepým. Zmenené na drobné, stretli sa dve mužstvá, ktoré v doterajšom priebehu nazbierali najmenej bodov. Hostia z horného Šariša, ak chceli urobiť výrazný krok k záchrane, tak museli zvíťaziť. Boli favoritom duelu, no na hracej ploche to nepotvrdili. Domáci mali o motiváciu postarané. Veď koho iného by už mohli konečne zdolať, ak nie priameho suseda v tabuľke. Navyše, pred samotným zápasom sa navždy rozlúčili s bývalým vedúcim mužstva Karolom Brčákom. Do neba mu chceli poslať ten najlepší odkaz, čo sa im aj podarilo. A zaslúžene. Potvrdili stúpajúcu formu. Vyvarovali sa zbytočných chýb v defenzíve a udreli v pravý čas. Okrem toho neinkasovali a dali jasne najavo, že napriek poslednému miestu budú v každom zo zostávajúcich stretnutí bojovať o čo najlepší výsledok.
    13.04.2022
  • II. FUTBALOVÁ LIGA › SEZÓNA 2021/2022 › DOHRÁVKA 19. KOLA
    22.03.2022
    II. FUTBALOVÁ LIGA › SEZÓNA 2021/2022 › DOHRÁVKA 19. KOLALen štyri dni po ostatnom súboji proti Žiline B sa futbalisti MŠK Námestovo predstavili opäť pred vlastným publikom. V utorok mali na programe dohrávku proti Dubnici, ktorá je tiež namočená do bojov o záchranu v druhej lige. Proti našim si verí každý a dúfa v plný bodový zisk. No predchádzajúci súboj ukázal, že to nemusí byť až také jednoduché pre žiadneho súpera. Zvlášť z dolnej polovice tabuľky. Prvý jarný bod mužstvo potešil a vlial nádej, že by nemusel byť nadlho posledný. Predsa celok zo stredného Považia nedisponuje kvalitou ako Podbrezová, Banská Bystrica či Skalica. Papierovým favoritom však bol a snažil sa to potvrdiť aj na hracej ploche. Polčasový bezgólový stav ale dával tušiť, že to opäť môže byť duel o jednom presnom zásahu, prípadne, že sa body môžu znovu deliť. Napokon platilo to prvé, keď o zisku všetkých troch bodov pre hostí rozhodol srbský útočník Matija Babović, ktorý zblízka nekompromisne prekonal gólmana Nováka. S jednodňovým predstihom si tak dal darček k svojim 23. narodeninám. Po výhre sa Dubničania dostali nad pásmo zostupu, aktuálne im patrí 11. priečka.
    22.03.2022
Nachádzate sa tu: